©Sportsfile

На данашњем подневном жребу у седишту УЕФА у Ниону Партизан је за евентуалног противника добио тим Олимпијакоса.

Мечеви би се играли – први 25/26. јула у Београду, а реванш 1/2 августа у Пиреју.

Прва реакција на жреб стигла је од Марка Јанковића, који је у Партизан прешао управо из Олимпијакоса, а изјаву је дао Биљани Обрадовић.

– Партизан је дефинитивно извукао најјачу екипу из групе, иако када говоримо о квалификацијама за Лигу шампиона никада нема лаких противника. Олимпијакос је свакако екипа за велико поштовање, али ако хоћемо да уђемо у Лигу шампиона морамо да се такмичимо са најбољима. Рецепт је борбена и тимска игра са пуно самопоуздања.

Управо си из Олимпијакоса (ОФК, Марибор) дошао на позајмицу у Партизан, са којим сада имаш потписан уговор.

– Апсолутно за мене лично велики мотив да поново заиграм на Караискакису као пре три године када сам играо Лигу шампиона за младе. Екипа је доста другачија у односу на екипу са којом сам тада тренирао и по мени доста слабија у односу на то време. Ипак, то је Олимпијакос, екипа којој би неулазак у ЛШ био велики неуспех. Од играча најбоље познајем Сашу Здјелара са којим сам играо у ОФК Београду и који је мој велики пријатељ.

Мирослав Ђукић:

– Партизанов први противник је – Будућност. Све наше мисли су окренуте ка реваншу у Подгорици и проласку у треће коло. Резултат из Београда казује да смо на правом путу. Наравно, испратили смо жреб у Ниону и знамо да нам је потенцијални ривал у наредној фази – Олимпијакос, грчки великан који поседује велики квалитет и кога изузетно ценимо. Али, прво Будућност…

НАЈВЕЋИ УСПЕСИ И ТРОФЕЈИ

ШАМПИОН

27

ПУТА

ПОБЕДНИК КУПА

16

ПУТА

ВИЦЕШАМПИОН ЕВРОПЕ

1966.

ГОДИНЕ

СРЕДЊЕЕВРОПСКИ КУП

1978.

ГОДИНЕ