Дуго су тражили дечака који ће тако виртуозно са фудбалским знањем и талентом једног дана моћи са поносом да замени легендарног капитена Сашу Илића у црно-белом дресу. Долазили су таленти, пролазили, aли ниједан није имао то нешто, до Армина Ђерлека, момка пониклог у Пазар Јуниорсима, који је после ОФК Београда 2017. године дошао у црно-белу породицу. Уз писање енглеског Гардијана који га је сврстао међу 60 најталентованијих младих фудбалера, Армин Ђерлек своју шансу добија и користи током пролећног дела припрема 2018. године код тренера Мирослава Ђукића. Уз назнаку да је ово само почетак мукотрпног рада и великог залагања и улагања, Армин је дебитовао за први тим 18. фебруара текуће године у утакмици 23. кола СЛС.

Многи дечаци сањају да једног дана заиграју за први тим Партизана, много њих и не досањају тај сан, а ја сам га ето остварио са седамнаест година – почиње своју причу Армин Ђерлек. Хвала шефу Ђукићу на указаном поверењу и шанси да заиграм од првог минута. Уједно бих се захвалио и саиграчима који су ме у сваком тренутку бодрили на терену.

Било је доста чланова породице и пријатеља на утакмици у Лучанима. Многи су испратили меч преко телевизије, али су пре свега веома срећни да је још један њихов суграђанин заиграо за Партизан.

Нисам лиценциран за Европу, али преда мном је тек време. Немам ни осамнаест година и на мени је да пре свега заслужим да будем стандардан играч у црно-белом дресу. Само су добре партије пут успеха, а рад и одрицање путоказ за добре игре и напредак,после све дође само од себе. − завршава Армин Ђерлек.

Поносан сам и срећан.

Биљана Обрадовић

НАЈВЕЋИ УСПЕСИ И ТРОФЕЈИ

ШАМПИОН

27

ПУТА

ПОБЕДНИК КУПА

16

ПУТА

ВИЦЕШАМПИОН ЕВРОПЕ

1966.

ГОДИНЕ

СРЕДЊЕЕВРОПСКИ КУП

1978.

ГОДИНЕ