Екипа је са припрема из Турске стигла у недељу, играчи су добили мало слободног времена да се аклиматизују на београдске услове, одморе на начин на који они то желе, и од данас креће прави такмичарски темпо. Припрема за почетак пролећног дела сезоне и, како су га много назвали, “паклени фебруар” у којем ће Партизан одиграти пет утакмица за 16 дана – три у домаћем шампионату и две у шеснаестини финала Лиге конференција.
– Идемо жестоко од старта. Чека нас ‘паклени фебруар’, па ‘паклени март’, април и онда надам се најпакленији мај кад се одлучује о титули – сликовито је тренер Александар Станојевић најавио све оно што чека његову екипу овог пролећа.
А очекује је много тога.
Ипак, сада је фокус искључиво на утакмици у Нишу у оквиру 22. кола Суперлиге Србије која је на програму у суботу од 14.30 часова, јер Раднички је екипа која је увек задавала много проблема. На “Чаиру” никад није било лако однети бодове, а као опомена и подсећање да смо се последњи пут са овог гостовања вратили поражени (0:1).
Двонедељне припреме у Белеку су одрађене на најбољи могући начин, одигране су четири контролне утакмице, савладани су Тиквеш (2:1) и Динамо Батуми (3:1), док су с друге стране, претрпљени порази од Башакшехира (0:1) и Динама из Москве (1:2). Међутим, чак и у тим мечевима против турског и руског тима, који су плански изабрани као фаворити у датој фази припрема, екипа тренера Александра Станојевића није била тотални аутсајдер на терену. Чак напротив, показан је квалитет и врло добар однос према обавезама, уз, за припремни период, сасвим разумљиве и прихватљиве осцилације.
Највећу главобољу стручном штабу, ипак представља повреда Данила Пантића, који је био пројектован за једног од носилаца игре у пролећном делу сезоне, а детаљним медицинским прегледима је утврђено да добар део од ова предстојећа четири такмичарска месеца Дача неће бити у комбинацији за тим. На жалост, после урађеног контролног прегледа магнетном резонанцом, потврђено је да има руптуру предњег укрштеног лигамента, што захтева дужи временски период ван терена.
Ипак, пред нама је јасан циљ да се освајају трофеји и обезбеди нови европски меч након двобоја против прашке Спарте, а до његовог остваривања се стиже само паметним, стрпљивим и фокусираним приступом обавезама и континуираним победама на свака три-четири дана. Нешто што је много лакше написати него остварити, али јесенас смо у још згуснутијем распореду показали да то можемо, па зашто не бисмо и овог пролећа.
Као и до сада – сви заједно.

Одабир писма

Музеј ФК Партизан 360°

СЦ Телеоптик 360°

НАЈВЕЋИ УСПЕСИ И ТРОФЕЈИ

ШАМПИОН

27

ПУТА

ПОБЕДНИК КУПА

16

ПУТА

ВИЦЕШАМПИОН ЕВРОПЕ

1966.

ГОДИНЕ

СРЕДЊЕЕВРОПСКИ КУП

1978.

ГОДИНЕ