Партизаново дете, репрезентативац Црне Горе Марко Јанковић ,пружа одличне партије у црно-белом дресу. После победе над екипом Војводине, популарни Меси, говори о тренутном стању на табели, утакмицама и жељи да стадион буде испуњен до последњег места.

Свесни смо да смо упали у кризу, више резултатску него играчку. На претходне три утакмице имали смо резултат у шаци, међутим, попуштала нам је концентрација и противници су постизали голове. И против Војводине се учинило у једном тренутку да ћемо да примимо погодак, не знам – паника или пад концетрације…Трудимо се да исправимо све то, свесни смо да морамо и можемо боље, морамо да постижемо више голова, ево – ово је први корак ка неком изласку из кризе.

Пружаш, слажу се многи, најбоље партије у каријери?

− Сви се трудимо, увек дајем максимум, некад иде боље, некад мало лошије. Драго ми је ако је тако и ако се види са стране, покушаћу да будем  још бољ и да максимално гурам екипу напред. Корак по корак, да подижемо форму.

После 15. кола, заостајемо 13 бодова за 1. местом на табели? 

Боли ме то као великог партизановца и неког ко је буквално читавог живота део клуба. Знам и како то други преживљавају, једноставно, тако се наместила нека мало лошија сезона. Трудићемо се што је до нас, да побеђујемо све утакмице. Не верујем да је у једној лиги могуће да неко одигра читаву сезону да не направи ниједан кикс, чак и Реал губи четири – пет утакмица.

Има још много до краја.

− Имамо и тај дерби, два, сигурно да и они могу да направе неки кикс. Што је до нас, трудићемо се, сигурно да боли, зато што и публика долази кад су добри резултати, све их је мање кад су лошији. Желимо да вратимо и људе на стадион.

Пред нама су две утакмице на домаћем терену – Радник из Сурдулице, потом после паузе и Динамо из Врања.

На папиру смо фаворити, али не треба се опуштати, нити  потцењивати било какву екипу. Хајде да ухватимо залет, одемо на паузу у резултатској серији, још боље се спремимо и завршимо јесен са што више победа.

Биљана Обрадовић

НАЈВЕЋИ УСПЕСИ И ТРОФЕЈИ

ШАМПИОН

27

ПУТА

ПОБЕДНИК КУПА

16

ПУТА

ВИЦЕШАМПИОН ЕВРОПЕ

1966.

ГОДИНЕ

СРЕДЊЕЕВРОПСКИ КУП

1978.

ГОДИНЕ