У утакмици 27. кола СЛС између Чукаричког и Партизана црно-бели су показали своје старо лице знано шампиону и обрадовали навијаче головима Леандра Тавамбе (20′) и Огњена Ожеговића (23′) за крајњи резултат од 0:2 за црно-беле.

Међу стартних једанаест у тиму Партизана нашао се као дебитант осамнестогодишњи штопер Светозар Марковић који је упркос годинама и притиску који шампионски дрес носи са собом приказао одличну партију.

Само пар сати пре почетка, а услед повреде Милана Митровића сазнао си да ћеш бити стартер у утакмици коју су црно-бели играли против екипе Чукаричког. Ватрено крштење И велика одговорност за тебе?

− Сви су ми дали велику подршку, а уједно ми и помогли да будем мирнији у утакмици која је за све нас била од великог значаја. Много су ми помогле припремне утакмице који сам имао са првим тимом на Кипру. Управо су ми оне донеле ту чврстину и зрелост коју сам данас показао на терену без обзира што имам осамнест година и што сам дебитовао у СЛС.

У стартној постави међу искусним играчима су управо била деца Партизана Армин Ђерлек и ти, док смо у прошлој утакмици по десној страни видели и одличног Луку Цуцина.

− Ђерлек и ја смо деца Партизана, прошли смо скоро све омладинске селекције, што нам помаже да се лакше прилагодимо игри првог тима. Када сте у Партизану као што смо ми од малена, навикли сте на притисак и шампионски менталитет који се у вас уграђује од првог дана. По пет, шест година нас припремају да бисмо на оваквим утакмицама били што бољи и да бисмо што више помогли екипи.

Партизан је пружио одличну партију посебно у првом полувремену са много шанси и два гола.

− Истина, прво полувреме смо имали пет, шест одличних шанси, али нажалост их нисмо искористили. У неким приликама нам је мало сметао нераван терен, али радићемо још много да бисмо у наредним утакмицама сваку шансу искористили на прави начин. Друго полувреме смо се несвесно повукли, али смо били концентрисани у одбрани и дали све од себе да држимо нулу назад.

Шта ти је шеф Ђукић рекао пре утакмице?

− Да будем миран и што чвршћи у дуелима и да дам све од себе. Такође, да сам зрео за овакве утакмице и да је сигуран да ћу бити одличан.

Данас си дебитовао са првим тимом, које су твоје жеље сада?

− Дупла круна и Лига шампиона са Партизаном! – завршава Светозар Марковић за званичан сајт Партизана.

Биљана Обрадовић

НАЈВЕЋИ УСПЕСИ И ТРОФЕЈИ

ШАМПИОН

27

ПУТА

ПОБЕДНИК КУПА

16

ПУТА

ВИЦЕШАМПИОН ЕВРОПЕ

1966.

ГОДИНЕ

СРЕДЊЕЕВРОПСКИ КУП

1978.

ГОДИНЕ