Прво појачање црно-белих пред почетак нове фудбалске сезоне је бивши штопер Војводине и репрезентативац Босне и Херцеговине, Синиша Саничанин.
Саничанин је са Партизаном потписао уговор на три године и самим тим потврдио да жели да остане у српском фудбалу.
,,Почетак прелазног рока обележио је мој долазак у Партизан, што ми је посебно драго!
Што се тиче мене и мог преламања да ли да одем у иностранство или дођем међу црно-беле, није ми било толико тешко, посебно када сам видео одлучност тренера Станојевића и управе да ме доведу.
Партизан је стварно велики клуб и таква понуда се не добија често у животу тако да сматрам да је не треба олако одбијати. Лако сам преломио када сам видео велику жељу свих у клубу и професионалност на високом нивоу Партизана. Сви су били прекоректни према мени и када сам причао са људима са којима радим, као и са породицом, закључили смо да ће то бити најбољи потез до сада у мојој каријери.
Партизан је стварно велики клуб и може бити велика одскочна даска за најјаче лиге света и Европе”, рекао је Саничанин.

Током мандата у црвено-белима из Новог Сада, више пута се сусретао са Партизаном, упознао са стилом за који се залаже шеф стручног штаба Партизана, Александар Станојевић, али и са игром штоперског тандема Вујачић-Марковић.
,,Играо сам доста пута против Партизана. Што се тиче стила Александра Станојевића, имам само речи хвале. Од како је Александар Станојевић дошао на чело Партизана види се та промена, види се да Партизан игра модеран фудбал, нападачки, агресиван, да се зна тачно у сваком тренутку шта ко ради и где ко стоји, и у фази дефанзиве и офанзиве. Што се тиче Вујачића и Марковића, не могу да им нађем замерку, стварно су деловали добро ове сезоне. Могу само да им честитам на сезони и на њиховим играма”, истиче Саничанин.
Ангажован је на позицији штопера, како би попунио место упражњено одласком Марковића. Ипак, истиче да нема обичај да себе пореди са другима.
,,То је нека традиција, када неко оде и дође нови играч, пореди се ко је бољи. Ја не волим много да причам о себи, да говорим да ли сам бољи или лошији од некога. Волим да радим на терену, да те коментаре заслужим од навијача. Надам се да ћу оправдати очекивања на терену, да ће сви видети какав сам, шта сам, које квалитете имам. Играм левог штопера, опет кажем, не волим да поредим себе са неким и говорим да ли сам бољи или лошији, желим да покажем на терену ко сам и шта сам”.

Напустио је камп репрезентације БиХ да би дошао на потписивање уговора, тако да је пропустио пријатељску утакмицу са репрезентацијом Црне Горе.
,,Напустио сам репрезентацију јер је ово велики корак у мом животу и каријери, како за мене, тако и за моју породицу. Нисам хтео ништа да ризикујем и у разговору са селектором Петевом, коме се овом приликом захваљујем, испао је стварно коректан, није ми ни у једном тренутку рекао да се не слаже са тим да идем, јер су биле пријатељске утакмице. Да су биле квалификационе, уопште не би било говора о томе да напуштам утакмице. Желим да се захвалим селектору Петеву и људима из савеза који су били стварно коректни што се тога тиче, нису ми стварали никакав проблем. Данас смо баш играли против Шћеке и Вујачића, одиграли смо нерешено, то је можда најреалнији и најправеднији резултат био. Настојаћу да се вратим у репрезентацију, али све зависи да ли ћу моћи, када ћу завршити овде са лекарским и промоцијом”, каже Саничанин.
Током претходних година, имао је прилике да упозна играче Партизана, а лично познаје и Бојана Матића са којим је играо у Војводини.
,,Познајем Остојића и још неке играче, не знам их лично, али сви се знамо. Чуо сам се са Матићем, рекао ми је све најбоље о Партизану, да нисам погрешио нимало у свом избору”, додаје Саничанин.

У сезони 2019/2020 освојио је са Војводином Куп Србије, када су у финалу били бољи управо од Партизана.
,,Узели смо Куп прошле године, што ми је стварно била велика част, против таквог ривала узети Куп. Имам жељу и са Партизаном да узмем и Куп и титулу, да не причам о дуплој круни. Надам се да ћемо заједничким снагама то остварити. Да нисам спреман на притисак, не бих се сигурно одлучио на овакав потез, отишао бих можда негде у иностранство где ме не познају и лакше бих се носио са тим. Спреман сам и једва чекам да се носим са притиском, јер то је неки спортски притисак. Јесте Партизан велики клуб, има велике навијаче, једва чекам да истрчим на терен и да се сви заједно радујемо”, изјавио је.
,,Узећу четворку зато што је тај број слободан. Носио сам до сада петицу, али немам неки посебан разлог или мотив да ми баш значи тај број нешто посебно значи. Водим се тиме да не игра број који носиш на леђима, него ти, колико се залажеш, колико се бориш и колико себе дајеш “, закључује Саничанин.

Биљана Обрадовић

Фото галерија: Антонио Ахел


Одабир писма

Музеј ФК Партизан 360°

СЦ Телеоптик 360°

НАЈВЕЋИ УСПЕСИ И ТРОФЕЈИ

ШАМПИОН

27

ПУТА

ПОБЕДНИК КУПА

16

ПУТА

ВИЦЕШАМПИОН ЕВРОПЕ

1966.

ГОДИНЕ

СРЕДЊЕЕВРОПСКИ КУП

1978.

ГОДИНЕ