У недељу 21. октобра са почетком од 13.00 часова ФК Партизан гостује Спартаку из Суботице у 12. колу СЛС на стадиону Милан Средановић у Кули.

У припреми утакмице за Партизанов сајт говори Немања Николић, који је у црно-бели табор прешао из Суботичког Спартака, као најбољи стрелац екипе.

Идемо у госте екипи из које сам дошао у Партизан и која ми је дала једну лепу одскочну даску у каријери на чему сам им захвалан. Спартак је омогућио не само мени, већ и другим играчима да расту и напредују, па се самим тим се и њиховим одласком у друге клубове тим много изменио од оног који сам познавао. Нисам испратио све њихове мечеве, али резултати који их сада прате не смеју да нас заварају и опусте, јер мислим да је екипа Спартака тренутно пала после тежег календара услед квалификација за Лигу Европе.

Шта краси екипу Спартака и на шта треба обратити посебну пажњу?

Имају добар тимски дух и умеју да буду неугодан противник било коме.Стил игре не верујем да се претерано променио доласком новог шефа  Предрага Рогана, а то је одличан контранапад. Пажњу треба обратити и на њиховог нападача Чечарића, који има одличан ударац и ногом и главом.

У Партизан си стигао као најбољи стрелац Спартака са 13 голова у сезони. Колико је тешко одржати такав ниво игре преласком у шампионски клуб с обзиром на константан притисак и други ниво игре? 

У Партизан сам стигао као најбољи стрелац Спартака и управо тај тимски дух и енергија су нам  свима помогли да направимо одличан резултат који је уједно избацио неколико индивидуалаца. Сада је ово Партизан и наравно да је све доста теже, јер се у оваквом клубу тражи континуитет, како игара тако и учинка на терену, а то су голови и асистенције.

У септембру си рачунајући голове и асистенције имао најбољи учинак на терену. Ако даш гол у недељу да ли ћеш га прославити? 

Вероватно сте и сами приметили да немам обичај  да прослављам голове нешто специјално, али сигурно да се не бих радовао из поштовања према бившем клубу. Али свакако желим да постигнем гол, јер је то у опису моје позиције на терену.

Имаш лепе успомене из Суботице?

Прелепе, не стигнем да одем, али имам доста пријатеља које сам стекао и ван терена и овом приликом поручујем да их нисам заборавио. Поздрав за све њих, видимо се ускоро!

Сутра пуниш 26 година, шта би себи пожелео?

Себи лично желим, пре свега здравље, да бих могао да дам још бољи учинак на терену, а професионално, да следећи рођендан дочекам са трофејом у руци, због чега сам и дошао у Партизан. То је моја рођенданска жеља, која уједно важи и за цео тим.

У петак 19. октобра на сајту Партизана прочитајте интервју са Гораном Закарићем.

Биљана Обрадовић

НАЈВЕЋИ УСПЕСИ И ТРОФЕЈИ

ШАМПИОН

27

ПУТА

ПОБЕДНИК КУПА

16

ПУТА

ВИЦЕШАМПИОН ЕВРОПЕ

1966.

ГОДИНЕ

СРЕДЊЕЕВРОПСКИ КУП

1978.

ГОДИНЕ