После репрезентативне паузе клупским обавезама вратио се и првотимац Партизана и уједно репрезентативац Босне и Херцеговине Горан Закарић. О играма у репрезентацији, Партизану и својим жељама пред 12. коло СЛС говори за званичан сајт.

Нисам имао пуно времена за одмор, јер сам се одмах прикључио репрезентацији са којом сам одиграо две утакмице – једну пријатељску у Турској, а другу за Лигу нација са Северном Ирском, где смо победили 2:0 и створили добре шансе да будемо на првом месту у групи.

У међувремену си успео и да видиш породицу и тек рођену ћеркицу, али и да посетиш свој стари клуб ФК Козара чијим омладинцима си поклонио фудбалске лопте?

Са мојима сам провео два дана, видео децу и супругу и провео драгоцено време са њима, јер нас пословне обавезе терају да за сада живимо одвојено, те су ми овакви моменти посебно драги. После 48 сати сам морао да одем за Сарајево на окупљање репрезентације. А што се тиче других малишана који тек крећу фудбалским стопама, драго ми је ако сам успео да им улепшам дан и обрадујем их лоптама. Надам се да ће им бити од користи.

За Горана Закарића се каже: Вредан, радан, добар момак и професионалац. Пријају ли похвале?

Увек дајем све од себе на терену и тренингу и драго ми је да је то публика осетила. Сваком играчу прија када чује аплауз од навијача.

Улазимо у други део ове полусезоне,које су твоје жеље?

Жеља ми је да се приближимо нашем ривалу што је више могуће и да их престигнемо до краја првенства, стога идемо утакмицу по утакмицу. Уз то у Купу Србије се надамо да ћемо стићи до самог краја. Драго ми је да смо показали да играмо фудбал какав сви желимо, јер клуб као што је Партизан тражи такву игру константно и тако мора стално бити.

Ђорђе Ивановић о екипи Спартака из Суботице…

Нека нас не завара тренутна ситуација!

Екипу Спартака одлично познајем. За њих имам речи хвале и играчки и приватно. Истина да се играчки кадар доста променио од када сам ја отишао, као и стручни штаб, али то не умањује њихов квалитет. Добра су екипа, играју нападачки фудбал, а тренутна ситуација није реална слика њиховог квалитета,  јер су се доста истрошили у Европи, психички, физички и емотивно. Имају доста квалитетних играча у нападу и од сваког прети опасност. Ако будем играо, даћу све од себе да моја екипа победи и ако би се десило да дам гол био бих срећан. Чујем се са Остојићем свакодневно и са још неколико играча, али другарство ван терена, на терену ривалство – завршава Ивановић.

Биљана Обрадовић

НАЈВЕЋИ УСПЕСИ И ТРОФЕЈИ

ШАМПИОН

27

ПУТА

ПОБЕДНИК КУПА

16

ПУТА

ВИЦЕШАМПИОН ЕВРОПЕ

1966.

ГОДИНЕ

СРЕДЊЕЕВРОПСКИ КУП

1978.

ГОДИНЕ