Небојша Кића Косовић уписао је своју прву овосезонску утакмицу у родном Никшићу у утакмици 1. кола квалификација за Лигу Европе против екипе Рудара из Пљеваља. Добрим радом у припремном делу у Словенији наметнуо се тренеру Ђукићу, те је прве минуте уписао и на почетку СЛС.

Са Косовићем разговарамо дан пред долазак на меч у Литванију.

Старт сезоне је задовољавајућ на eвропској сцени, једино нас боли тај пораз на почетку сезоне у домаћем првенству када смо изгубили у Сурдулици од домаћина. Укупно смо остварили на tri утакмице три победе без примљеног гола и желимо тако да наставимо у Литванији, прођемо Тракаји и одемо даље у треће коло. Први пораз у Сурдулици нас жуља, али нам је свакако био велика опомена. Идемо даље и морамо да стварамо позитивну атмосферу и веру за даље, јер оно што је било не можемо да вратимо.

Старт је сезоне, много је нових играча, како се ти лично осећаш и с обзиром на некадашњу повреду?

Сви знамо да сам паузирао 7 месеци, да је реч о тешкој повреди предњих укрштених лигамената која је, хвала Богу, иза мене. Ипак осећам да нисам још 100 посто на терену онај како желим. Зато радим, свестан сам свих добрих ствари, али и оних које треба допунити и сигуран сам да ће бити то то како одмичу утакмице. Ту смо да помогнемо и новајлијама и њима је потребно време да се уиграју. Сви момци су супер и сви заиста дишемо као тим − каже Косовић.

Што се тиче жеља, желим да се наметнем добрим играма и само и једино да Партизан побеђује!

Биљана Обрадовић

НАЈВЕЋИ УСПЕСИ И ТРОФЕЈИ

ШАМПИОН

27

ПУТА

ПОБЕДНИК КУПА

16

ПУТА

ВИЦЕШАМПИОН ЕВРОПЕ

1966.

ГОДИНЕ

СРЕДЊЕЕВРОПСКИ КУП

1978.

ГОДИНЕ