Идеја основања Здравствене комисије унутар Фудбалског клуба Партизан није нова, већ напротив, дуго се и темељено о тој теми разговара у Хумској, а доласком у Управни одбор доктора Владимира Ђукића она би коначно требало и да заживи.
Редовни професор Медицинског факултета у Београду, директор болнице “Драгиша Мишовић” и бивши први човек Ургентног центра Клиничког центра Србије, који је пре три деценије био и лекар прве екипе црно-белих, поставио је испред себе јасан циљ да се ова замисао спроведе у дело. То је, уосталом, и главна водиља његовог уласка у менаџмент клуба на чијем је стадиону практично одрастао.
Рођен сам неколико улица даље од Хумске и цело детињство сам провео играјући се у парку испред северне трибине. Отац ме је на утакмице доводио још док сам имао три године и наравно да сам навијач Партизана практично од рођења. Као дечак сам са 12 година почео да тренирам ватерполо, а где друго него у Партизану и та љубав је остала до данас. Крајем осамдесетих и почетком деведесетих година прошлог века сам био и лекар првог тима и од свих утакмица из тог периода највише ми је у сећању остао двомеч против Селтика“, присећа се доктор Ђукић.
Медицински блок Фудбалског клуба Партизан у Спортском центру “Телеоптик” опремљен је најсавременијом опремом, а професор Ђукић наглашава да ће његов задатак бити да се она у најскорије време још више модернизује,
Верујем да ћемо у што скорије време коначно оформити Здравствену комисију која би требало да се бави здрављем свих категорија нашег клуба. Трудићемо се да обезбедимо најмодернију опрему за рехабилитацију како би се период повратка на терен играча максимално скратио, скрининг кардио-васкуларних обољења за све категорије клуба и да у Србији иницирамо покретање акције ‘Без смрти на спортским теренима” која већ постоји у неким другим земљама“, каже др Ђукић и додаје:
” У Комисију чемо позвати реномиране стручњаке и декларисане Партизановце којих у струци има на претек а који су врло ради да помогну клубу на овај начин, што су и до сада безброј пута чинили.

Одабир писма

Музеј ФК Партизан 360°

СЦ Телеоптик 360°

НАЈВЕЋИ УСПЕСИ И ТРОФЕЈИ

ШАМПИОН

27

ПУТА

ПОБЕДНИК КУПА

16

ПУТА

ВИЦЕШАМПИОН ЕВРОПЕ

1966.

ГОДИНЕ

СРЕДЊЕЕВРОПСКИ КУП

1978.

ГОДИНЕ