И док их већ у среду 26. септембра очекује утакмица 1/16 финала Купа Србије са екипом ФК Колубара, фудбалска јавност и даље говори о 158. вечитом дербију.

Партизан је показао да је зрела, борбена екипа гладна голова и победа. Међу изабраницима Зорана Бате Мирковића играч који је оправдао позицију стартера је и Саша Здјелар.

Утакмицу смо стварно добро припремили  − почиње своје излагање  Здјелар. − Знали смо све шта они раде и успели смо да неутралишемо управо те њихове  квалитете. Имали смо толико прилика да решимо утакмицу раније, али као да лопта просто није хтела у мрежу.

Стижу комплименти на рачун твоје игре? 

Наравно да ми је драго да људи цене и поштују оно што радим. Заиста сам много труда и рада уложио од почетка првенства. Било је ту добрих и лоших мечева, али ми је драго што је једна добра партија дошла у најбољем тренутку.

Било је тешко сачувати се од другог жутог картона?

Да будем искрен, није било ни мало лако. Требало је издржати 50 минута, много дуела и фаулова, али сам успео да се исконтролишем и завршим утакмицу на терену.

Партизан је доминирао током меча и показао да има квалитет и када су вас  сви отписивали?

Има још пуно да се игра, а ми ћемо се борити и сваку утакмицу ићи на победу, како бисмо освојили титулу на крају првенства. Сви саиграчи су били сјајни, а ако морам неког да издвојим онда ћу рећи да је Марко Јанковић био изванредан и најбољи на терену.

Биљана Обрадовић

НАЈВЕЋИ УСПЕСИ И ТРОФЕЈИ

ШАМПИОН

27

ПУТА

ПОБЕДНИК КУПА

16

ПУТА

ВИЦЕШАМПИОН ЕВРОПЕ

1966.

ГОДИНЕ

СРЕДЊЕЕВРОПСКИ КУП

1978.

ГОДИНЕ