Partizan je zasluženo u finalu Kupa Srbije!

Izabranici Aleksandra Stanojevića izgarali su na terenu do poslednjeg sudijskog zvižduka i sedmi uzastopni put ušli u finale Kupa Srbije! Iako pohvale za želju i borbenost idu na račun svih crno-belih momaka, jedan od najzaslužnijih, koji je postigao i gol u jedanaestom minutu igre, je mladi štoper Svetozar Marković.

– Bila je veoma teška i zahtevna utakmica. Vojvodina je odlična ekipa, posle nas i Crvene zvezde, jedna od boljih u našoj ligi. Postigao sam gol posle dvadeset i nešto utakmica od povratka i naravno da sam srećan. A još srećniji sam što smo prošli u finale Kupa i što ćemo moći da igramo i probamo da osvojimo još jedan trofej.

Dao si gol u jedanaestom minutu igre?

– Uvežbavali smo ovu akciju na prethodna dva treninga i uspeli smo da damo gol.

I gol za nacionalnu selekciju Srbije U 21 postigao si glavom?

– U profesionalnoj karijeri sam postigao 6-7 golova i većina njih je bila glavom, jer jedino gde ja mogu da postignem gol je neki prekid ili korner, tako da pretežno dajem golove glavom.

Dosta kartona je dodeljeno na utakmici?

– Bila je teška utakmica, zahtevna i mi smo bili agresivni, kao i oni. bilo je dosta tenzije, što je normalno za polufinale Kupa, jer smo i mi i oni želeli da prođemo u finale, tako da je normalno što je bilo dosta prekida i žutih kartona. Na kraju se sve dobro završilo, bez povreda i u našoj i u njihovoj ekipi, a mi možemo da budemo veoma zadovoljni što smo prošli u finale.

Povredio si podlakticu?

– Imam rasekotinu, nije ništa strašno, tako da će sve biti u redu za dan-dva.

Polufinale Kupa pratio je uživo i selektor nacionalne selekcije Srbije g. Dragan Stojković. Da li misliš da je vreme da A selekciju pojača i neko iz redova Partizana?

– Nije na meni da mislim o tim stvarima, već da nastavim sa dobrim partijama, da nastavim još više da treniram i napredujem, a poziv za A reprezentaciju jedva čekam i nadam se da će doći uskoro.

U toku utakmice bilo je dosta izmena. Povredio se i golman Stojković,Miljković je igrao sa natečenim kolenom,pozlilo je Slobodanu Uroševiću?

– Bitno je da svi igraču budu spremni, kako prvih jedanaest koji igraju, tako i igrači sa klupe. Danas su nam Zdjelar i Obrad (prim.aut. Ivan Obradović), kao i Štulić i Jović, doneli svežinu koja nam je bila potrebna. Zato je bitno da svi budu spremni i da svi zajedno, kao tim, dođemo do pobede.

Biljana Obradović

Odabir pisma

Muzej FK Partizan 360°

SC Teleoptik 360°

NAJVEĆI USPESI I TROFEJI

ŠAMPION

27

PUTA

POBEDNIK KUPA

16

PUTA

VICEŠAMPION EVROPE

1966.

GODINE

SREDNJEEVROPSKI KUP

1978.

GODINE