Стављањем званичног потписа на уговор са пољским Заглебјем из Лубина, Александар Шћекић више није играч Партизана.
У црно-бели тим је дошао 2018. године, током мандата Зорана Бате Мирковића који је Шћекићеве добре партије приметио у репрезентацији Црне Горе.
Шћекићев одлазак из Партизана, после три ипо године и поздрављање са играчима и стручним штабом, у петак 21. јануара, је био изузетно емотиван.

„Провео сам прелепе три и по године у клубу и сигурно ће то бити најлепши део моје фудбалске каријере, који ћу памтитити цели живот. Није ми било нимало лако да пресечем и напустим Партизан, јер кад кажемо да се овде осећамо као код куће, то је дословно тако. Стекао сам пријатеље за цели зивот, са којима сам се дружио током дана и на терену и ван њега. Све најлепше сам доживео овде, уз наравно и моменте који нису увек били лаки, јер дрес Партизана је тежак, али и најлепши!
Људи из Заглебја су ме баш желели, толико су били упорни да сам на крају преломио да одем. Једноставно, једном морате да пресечете и наставите даље.“

Правећи ретроспективу периода проведеног у Партизану каже:

„Сигурно ми је најтеже било на почетку, када сам тек стигао, али захваљујући момцима и људима у клубу, брзо сам се адаптирао. Најлепше је било освајање Купа, пласман у Лигу Европе и Лигу конференције. Издвојио бих и вечити дерби када само добили 2-0 и утакмицу против Малатије.Толико је успомена!“

Црно-бели у недељу, 23. јануара, одлазе на други део припрема у Турску, а само пар хотела даље, у Белеку, биће и Шћекић са новим клубом!

„Да, бићу на припремама у Турској, а потом и брзо почиње првенство, тако да ћу сигурно прошетати и до вас док сте тамо.
Верујем да можемо (Партизан-прим.аут.) да прођемо још даље у Лиги конференције, у дуелу са Спартом из Прага, док су моје највеће жеље да Партизан освоји дуплу круну и да мени буде све како треба у новом клубу!

За све друге се навија, Партизан се воли!“

ФОТО ГАЛЕРИЈА: МИРОСЛАВ ТОДОРОВИЋ


 

Одабир писма

Музеј ФК Партизан 360°

СЦ Телеоптик 360°

НАЈВЕЋИ УСПЕСИ И ТРОФЕЈИ

ШАМПИОН

27

ПУТА

ПОБЕДНИК КУПА

16

ПУТА

ВИЦЕШАМПИОН ЕВРОПЕ

1966.

ГОДИНЕ

СРЕДЊЕЕВРОПСКИ КУП

1978.

ГОДИНЕ