У среду 20. октобра 2019. године установа социјалне заштите, Прихватилиште за децу Београда, чији је оснивач Град Београд, обележила  је 61. годину постојања.

Обележавање годишњице прихватилишта организовано је у новој кући од 1700 квадратних метара у улици Живка Давидовића 64 на Звездари, чију су изградњу омогућили Град Београд, као и многобројни пријатељи и донатори.

У име Града Београда присутне је поздравила градска секретарка за социјалну заштиту гђа. Наташа Станисављевић, која је том приликом још једном истакла значај постојања ове установе за један двомилионски град. Она је подсетила да је Прихватилиште установа од посебног значаја за Град Београд, јер се у њој збрињавају млади од седам до 18 година, који су жртве насиља, злостављања и занемаривања, жртве трговине људима, деца улице и без родитељског старања. Она је захвалила на донацијама, спонзорству, помоћи и подршци коју су пружили сви људи добре воље и друштвено одговорне компаније и одала признање запосленима у Прихватилишту, који са великом љубављу и пажњом раде тежак и одговоран посао.

Свим присутним званицама обратила се и руководилац Прихватилишта Данијела Стајковић захваливши се донаторима на помоћи, подсетивши да је уз средства Града Београда ова установа данас у потпуно новом и опремљеном простору, који ће омогућити много бољи рад са децом. 

Том приликом, донаторима и пријатељима Прихватилишта симболично су уручени кључеви ове институтије, а поред представника друштвено одговорних компанија, дипломатског кора, медија и појединаца, ово признање уручено је и ФК Партизан. у име клуба, признање је примио директор маркетинга г. Предраг Вујовић.

Како би госте упознали са изгледом нових просторија, тим Прихватилишта Београд повео је све присутне у обилазак објекта.

Прихватилиште за децу и младе, поред сензорне собе, има и одвојени део за нове кориснике, где се обавља пријем, док ће се тек након процене одлучивати о најбољем месту за збрињавање. Прихватилиште сада има и 16 спаваћих соба за децу, одвојене просторије за дневни боравак и за индивидуалне третмане. Такође, деци је пружено много нових и креативнијих садржаја, различите радионице, библиотека са информатичком просторијом, музичка соба, две сале за радионице, сала за вежбање и други садржаји који прате најсавременије стандарде у опремању установа социјалне заштите.

 

Биљана Обрадовић 

НАЈВЕЋИ УСПЕСИ И ТРОФЕЈИ

ШАМПИОН

27

ПУТА

ПОБЕДНИК КУПА

16

ПУТА

ВИЦЕШАМПИОН ЕВРОПЕ

1966.

ГОДИНЕ

СРЕДЊЕЕВРОПСКИ КУП

1978.

ГОДИНЕ