Прошло је већ четири месеца како је Небојши Косовићу дијагностикована повреда предњих укрштених лигамената и као последица свега уследила је операција у Риму и дуг изостанак са терена.

Нама је деловало као да се све десило јуче, а њему који је био одвојен од својих саиграча и Партизана као читава вечност. Увек насмејан и позитиван, Косовић је и ово искушење издржао и прикључио се екипи на званичној прозивци у петак 12. јануара на СЦ Партизан-Телеоптик.

Диван је осећај вратити се на терен и поново бити са мојим саиграчима. Искрено, много сам се ужелео фудбала и једва чекам да упишем прве минуте.

Прикључио си се екипи на тренинзима, колико си спреман у овом тренутку?

Тачно је прошло 4 месеца, кренуо сам да радим са екипом нормално све ствари, осим играња на два гола. Фали ми још мало да се ослободим страха да бих могао да кренем са игром. Али, све је то нормалан процес и сигуран сам да ће и то брзо доћи.

Често смо те виђали и у 7 часова ујутру како возиш бицикл у води под будним оком најбољег стручњака за опоравке Андре Милутиновића.

Са Андром је стварно савршено радити и уједно велика привилегија, али и веома напорно. Сви су ми рекли да после њега излазиш из повреде дупло јачи и стварно се осећам јако добро. Прва два месеца сам буквално проводио по цео дан код њега, а сада смо ушли у ту завршну фазу и хвала му много што ми је помогао.

Када те можемо очекивати на терену у Хумској?

Спремаћу се за утакмицу са Викторијом Плзен као да треба да играм, али идем полако, нећу журити. Почетак марта би требао да буде временски оквир када ћу моћи да заиграм.

Како си се осећао када си после повреде и паузе први пут изашао на терен?

Када сам изашао први пут на терен био сам као мало дете. Шутирао сам лопту 2 сата у гол! Заиста сам је се много ужелео.

Кажу, иде Еви, враћа се Кића?!

Сигурно да ће нам фалити Еви и његова борбеност и игра на терену, али сви играчи у Партизану морају да буду на правом нивоу у сваком тренутку ко год да долази или одлази. Тако ћу и ја када будем на терену дати све од себе да помогнем Партизану. Шеф Ђукић тражи да играмо брз и течан фудбал са високим ритмом и сваки играч мора бити спреман на то.

Биљана Обрадовић

НАЈВЕЋИ УСПЕСИ И ТРОФЕЈИ

ШАМПИОН

27

ПУТА

ПОБЕДНИК КУПА

16

ПУТА

ВИЦЕШАМПИОН ЕВРОПЕ

1966.

ГОДИНЕ

СРЕДЊЕЕВРОПСКИ КУП

1978.

ГОДИНЕ