Veterani Partizana osvojili su drugo mesto na izuzetno jakom humanitarnom turniru “Mi igramo, one pobeđuju” koji je održan u Banjaluci, a gde su još nastupali Crvena zvezda Rijeka, Sarajevo, Borac, Osijek i Prijatelji Iskre.
U pitanju je turnir koji je podržala Vlada Republike Srpske, a sav prihod išao je kao pomoć ženama obolelim od raka dojke.
Na turniru je učestvovalo sedam izuzetnih ekipa u čijim redovima su se našli takvi velikani kao što su Milan Jovanović, Miloš Krasić, Marko Marin, Mehmed Baždarević, Stanislav Krasi i mnogi drugi.
Ekipa Partizana je prvog dana pobedili Rijeku (3:0), a onda i tim Prijatelja Iskre (4:0), koju su predvodili već pomenuti Krasići Jovanović, kao i bivši rukometaš crno-belih Mladen Bojinović, odnosno predsednik Košarkaškog savezaSeverne Makedonije, Perom Antićem.
Te dve pobede omogućile su veteranima crno-belih da se u polufinalu sastanu protiv Sarajeva, koje je pobeđeno 4:3, a finalu je posle velike borbe pretrpljen poraz od banjalučkog Borca 2:5i to nakon što je na poluvremenu rezultat bo 2:1.
Najbolji strelac turniru sa pet postignutih golova bio je naš Željko Radojičić iz Partizana, a pored njega za Parni valjak su još nastupali: Željko Budiša, Milorad Žunić, Goran Kadenić, Darko Maletić, Nebojša Jezdimirović, Nenad Pavlović i prof. Darko Božić.

Odabir pisma

Muzej FK Partizan 360°

SC Teleoptik 360°

NAJVEĆI USPESI I TROFEJI

ŠAMPION

27

PUTA

POBEDNIK KUPA

16

PUTA

VICEŠAMPION EVROPE

1966.

GODINE

SREDNJEEVROPSKI KUP

1978.

GODINE