Ветерани Партизана освојили су друго место на изузетно јаком хуманитарном турниру “Ми играмо, оне побеђују” који је одржан у Бањалуци, а где су још наступали Црвена звезда Ријека, Сарајево, Борац, Осијек и Пријатељи Искре.
У питању је турнир који је подржала Влада Републике Српске, а сав приход ишао је као помоћ женама оболелим од рака дојке.
На турниру је учествовало седам изузетних екипа у чијим редовима су се нашли такви великани као што су Милан Јовановић, Милош Красић, Марко Марин, Мехмед Баждаревић, Станислав Краси и многи други.
Екипа Партизана је првог дана победили Ријеку (3:0), а онда и тим Пријатеља Искре (4:0), коју су предводили већ поменути Красићи Јовановић, као и бивши рукометаш црно-белих Младен Бојиновић, односно председник Кошаркашког савезаСеверне Македоније, Пером Антићем.
Те две победе омогућиле су ветеранима црно-белих да се у полуфиналу састану против Сарајева, које је побеђено 4:3, а финалу је после велике борбе претрпљен пораз од бањалучког Борца 2:5и то након што је на полувремену резултат бо 2:1.
Најбољи стрелац турниру са пет постигнутих голова био је наш Жељко Радојичић из Партизана, а поред њега за Парни ваљак су још наступали: Жељко Будиша, Милорад Жунић, Горан Каденић, Дарко Малетић, Небојша Јездимировић, Ненад Павловић и проф. Дарко Божић.

Одабир писма

Музеј ФК Партизан 360°

СЦ Телеоптик 360°

НАЈВЕЋИ УСПЕСИ И ТРОФЕЈИ

ШАМПИОН

27

ПУТА

ПОБЕДНИК КУПА

16

ПУТА

ВИЦЕШАМПИОН ЕВРОПЕ

1966.

ГОДИНЕ

СРЕДЊЕЕВРОПСКИ КУП

1978.

ГОДИНЕ