Sa teškog gostovanja u Kruševcu Partizan je izašao kao pobednik i doneo kući nova tri boda koja su neophodna za čuvanje prve pozicije na tabeli. Nakon meča svoje itiske sumirao je Bibars Natho:
,,Od nas se sada očekuje da na svakoj utakmici postignemo četiri ili pet golova, a to je nemoguće. Ova utakmica u gostima je bila prilično teška, naročito nakon crvenog kartona. Borbenošću smo dobili utakmicu 1:0, moglo je da bude i lakše da smo odigrali pametnije nakon njihovog crvenog kartona, ali to je fudbal! Iz ove utakmice izlazimo sa više samopouzdanja i snage i nastavljamo dalje!”

Šef stručnog štaba Aleksandar Stanojević je kod sastava tima, kao i uvek, vodio računa o tome da na teren izvede odmorne igrače, a Natho ističe da je ritam u kom igraju utakmice ostavio trag na njima:

,,Imamo 25 igrača u rotaciji, a već dva meseca igramo utakmice na svaka 3-4 dana. Veliki pritisak je na nama igračima, svi smo umorni. Trener se trudi da iz svakog izvuče maksimum, uvek ubacuje sveže igrače i svako dobija šansu, zadovoljan sam time. Moramo da nastavimo tako do kraja ako želimo da se borimo za titulu. Moramo da dajemo 100% sebe u svakoj utakmici!”.

Pred nama je dvonedeljna reprezentativna pauza u prvenstvu, tokom koje će igrači otputovati kako bi se pridružili svojim nacionalnim timovima, tako da neće imati mnogo vremena za odmor i oporavak.

,,Tokom pauze igram za reprezentaciju, ako budem imao šansu da se odmorim, iskoristiću je, ali ja sam profesionalac, ovo je moj posao. Skoro 12 godina igram u ovom ritmu sa dve utakmice nedeljno, imam dovoljno iskustva sa tim tako da sam našao način da se odmaram. To je moj posao, moram da dam 100% sebe u svakoj utakmici”, ističe Natho.

Biljana Obradović

Odabir pisma

Muzej FK Partizan 360°

SC Teleoptik 360°

NAJVEĆI USPESI I TROFEJI

ŠAMPION

27

PUTA

POBEDNIK KUPA

16

PUTA

VICEŠAMPION EVROPE

1966.

GODINE

SREDNJEEVROPSKI KUP

1978.

GODINE