Један  од најлепших и најрадоснијих српских обичаја, који се није искоренио, чак ни у градовима, јесте фарбање јаја за Васкрс.

Вредна домаћица, по устаљеној традицији, васкршња јаја боји (фарба) на Велики петак, у дан када се, иначе, ништа друго не ради, већ су све наше мисли упућене на страшни догађај Христовог невиног страдања и понижења од људи на Голготи и Јерусалиму.

Поред традиционалних ускршњих јаја у црвеној боји (симблоизује проливену Исусову крв), јаја се могу офарбати и у друге боје са разним мотивима.

За све које воле црно-беле припремили смо 200 ускршњих јаја са грбом Партизана које можете гратис подићи на Велику суботу у црно-белом бутику у центру града, Теразије 35.

А уколико тог дана и обрадујете некога артиклом  из црно-белог бутика, ми ћемо вас обрадовати и ускршњим јајетом из специјалне едиције са потписима играча Партизана.

А како су  лепше половине задужене за фарбање јаја на Велики петак, погледајте видео прилог у којем  ћете сазнати како се за Васкрс  припрема штопер црно-белих Немања Милетић.

 

Биљана Обрадовић 

 

НАЈВЕЋИ УСПЕСИ И ТРОФЕЈИ

ШАМПИОН

27

ПУТА

ПОБЕДНИК КУПА

16

ПУТА

ВИЦЕШАМПИОН ЕВРОПЕ

1966.

ГОДИНЕ

СРЕДЊЕЕВРОПСКИ КУП

1978.

ГОДИНЕ