Генерални директор ФК Партизан, г.Милош Вазура, данас је ставио параф на нови двогодишњи уговор првотимца Партизана, г. Саше Здјелара и уједно за сајт куба говорио о потенцијалним новим потписима у Хумској, доласку г. Ивице Краља на место руководиоца скаутинг службе, као и о победничком низу црно-белих.

БО: Саша Здјелар је у Партизан дошао 2018. године, а данас је потписао нови, двогодишњи уговор.

МВ: „Тако је. Задовољство је данас и мени и управи, а надам се и Саши, коме је уговор истицао у јуну, што смо потписали нови уговор. Саша наставља са својим професионалним обавезама у клубу, од скоро је и капитен, и могу рећи да је оправдао све оно што смо и ми и навијачи очекивали од њега. Саша није ни у једном тренутку желео да оде као слободан играч, већ ће, када дође тај тренутак, и клуб и он зарадити. У последње време пружа такве игре да је он окосница и лидер нашег тима.

БО: Партизан у суботу игра последњу утакмицу пред репрезентативну паузу, са екипом ОФК Бачке. Тренутно имамо низ од 17 победа. Како се ви осећате тим поводом, јер то је један заиста импозантан низ.

МВ: Наравно да смо задовољни. Виде се резултати рада од доласка новог тренера. Екипа делује доста озбиљно, играмо један чврст, добар фудбал, а у последње време дајемо и много голова. Жао ми је што нема публике на стадионима да могу да уживају у овом фудбалу, али надамо се да ће ова ситуација проћи ускоро и да ће се навијачи вратити на стадион. Надамо се, наравно да ће тај низ да се настави и даље.

БО: Знам да не желите превише да откривате, али мало да заголицамо машту. Можемо ли у неком скоријем периоду очекивати и нове потписе?
МВ: Да, у следећих неколико дана ће бити нових потписа са играчима који су ту, којима истиче уговор, и који ће продужити уговор у договору са тренером и спортским сектором. Саша је тренутну први, као један од, за нас, тренутно најбитнијих играча јер спремамо екипу за следећу сезону и морамо да учврстимо све уговоре са играчима које већ имамо у екипи.

БО: Пре отприлике десетак дана, једна сјајна вест је обишла јавност, а то је да је Ивица Краљ поново у Хумској. Јутрос смо видели да је био први радни састанак. Оно што је познато је да Партизан увек ради на својој омладинској школи, са талентима.

МВ: Тако је. Ивица Краљ је постао руководилац скаутинг службе. Вратили смо још једну легенду и надамо се да неће бити једини који се вратио. Наша омладинска школа је, као што сви знају, једна од најбољих у Европи и морамо константно да обнављамо кадар како бисмо имали резултате. Ти резултати се виде и у првом тиму где мали Јовић већ постаје стандардни играч, а Поповић је на голу. Сваке сезоне промовишемо неког младог играча у први тим и надам се да ћемо наставити тако, и још боље, са Ивицом Краљем.

БО: Када смо играли утакмицу против екипе Рада, чак 8 играча из наше омладинске школе је завршило утакмицу. То је податак који је заиста за понос.
МВ: Надам се да ћемо наставити у том смеру. Предстоји нам тежак прелазни рок, ово сада је припрема за њега. Видећемо ко од играча остаје, али покушавамо да што више играча сачувамо и да се квалификујемо за европско такмичење које нам следи и, наравно, да доведемо ову сезону до краја што је боље могуће.

Биљана Обрадовић

Одабир писма

Музеј ФК Партизан 360°

СЦ Телеоптик 360°

НАЈВЕЋИ УСПЕСИ И ТРОФЕЈИ

ШАМПИОН

27

ПУТА

ПОБЕДНИК КУПА

16

ПУТА

ВИЦЕШАМПИОН ЕВРОПЕ

1966.

ГОДИНЕ

СРЕДЊЕЕВРОПСКИ КУП

1978.

ГОДИНЕ