Генерални директор – Милош Вазура обратио се присутним новинарима, после званичног старта нове полусезоне, ком приликом је одговарао на питања у вези са предстојећим прелазним роком и плановима ФК Партизан за 2023. годину.

Наравно да се ради. Прелазни рок је почео крајем јесењег дела сезоне. Тренер је дао коментар да неће бити много долазака, али да ћемо довести играча који ће помоћи екипи. Свесни сте да такав играч кошта. До сада смо, тј. спортски сектор, погађали све странце. Надам се да ће тако бити и овог пута.

Има ли понуда за одлазак играча?

Ко год да прича да има понуда – није тачно. Не само код нас, него у европском фудбалу. Иду празници, био је Божић, тако да нема понуда, само разговора. Али, неће бити много одлазака из Партизана, костур тима неће отићи и неће бити промена. Можда оду играчи на које тренер не рачуна и како нам не би стварали трошкове плата.

Да ли се ради о доласку само једнг играча?

Тренутно један играч се појавио занимљив стручном штабу. Биће и разговора са играчима који би у јуну постали слободни. Тренутно су сви ма одморима, али од 5. јануара ће постати озбиљније. Не одлучујемо само ми, морамо и са клубом да се договоримо. Када тренер тражи играча, он сигурно није слободан и кошта озбиљно, али спремни смо да уложимо и да се боримо за Лигу шампиона.
Не може да падне рекорд Суме, то је без бонуса 1.700.000, и није у питању тај играч који се помиње. Нисмо у могућности да обарамо рекорде, али ако се појави такав играч, морали бисмо да преговарамо о што дужем плаћању на рате, као што је било за Садика.
Рикардо је добио српски пасош, као и Натхо, нећемо имати проблема са странцима.

Опомена за улагање у стадион?

ФК је прошле године улагао у стадион, капије су обезбеђене, камере, уложилии смо због УЕФА. После 20 година смо уложили у дренажу терена, у тоалете свлачионица. И те како смо уложили – и у „блатушу“, која више није блатуша. То су милионска улагања. Не можемо одједном да уложимо, али радимо на томе, као и на пројекту нових рефлектора.

Однос са СД?

Њихово је право да критикују и хвале. Ми, из фудбалског клуба, имамо исти став и он ће остати исти, а они нека раде шта желе. Они опомињу, али ми у петак имамо Скупштину, затим коктел – дакле, и ми функционишемо нормално. Случај на суду ће бити готов крајем јануара и каква год да буде одлука – ми ћемо је поштовати.

Одабир писма

Музеј ФК Партизан 360°

СЦ Телеоптик 360°

НАЈВЕЋИ УСПЕСИ И ТРОФЕЈИ

ШАМПИОН

27

ПУТА

ПОБЕДНИК КУПА

16

ПУТА

ВИЦЕШАМПИОН ЕВРОПЕ

1966.

ГОДИНЕ

СРЕДЊЕЕВРОПСКИ КУП

1978.

ГОДИНЕ