Генерални директор ФК Партизан, г. Милош Вазура, разговарао је са представницима медија током новогодишњег коктела у хотелу „Зептер“, сумирајући најуспешнију полусезону у историји клуба, али и делимично откривајући планове за будућност.

С тим у вези је рекао:

„Завршили смо полусезону на плус пет у првенству, презимили смо у Европи, играмо Куп, тако да смо остварили све циљеве које смо поставили за ову годину. Фаворити смо за титулу, на првом смо месту, све је у нашим рукама“, и осврнуо се на коментар новинара да се у Хумској осећа позитивна атмосфера!

„Мислим да је то нормално ако сте први на табели са плус пет бодова и мислим да треба да се каже да је све у нашим рукама. Свако ко каже другачије или нема добре намере или фаворизује неки други клуб. Седам година је прошло како нисмо били јесењи прваци, видели сте колика је била радост навијача на последњој утакмици. И не треба да се скривамо иза успеха, све честитке иду тренеру Станојевићу и стручном штабу. Њихов рад је невероватан, види се његова рука на терену! Јако смо задовољни сви, екипа је задовољна. Успели смо да играчима сва примања буду редовна. И све то се види на терену. Све захваљујући тренеру, који је свом послу посвећен 300 одсто“.

О прелазим року каже:

„Неће бити много промена, све зависи од тога ко ће отићи. Помињу се неки играчи у медијима, али све су то неистине. Већина поменутих нису ни били опција за Партизан. Имамо понуде за играче, преговарамо… Партизан је и у најтежим условима доказао да успева да прода играче. Међутим, пошто се боримо за титулу, неће бити великих промена. Неке понуде ћемо одбити да би костур тима остао на окупу.“

На актуелна питања је одговарао и спортски директор, г. Ивица Илиев:

„За нас прелазни рок траје 365 дана, константно тражимо појачања, да ли за зиму или за лето. Зимски је тежак, јер понуда није велика као у јуну, али ми тражимо шта нам је потребно. Били смо близу да ангажујемо још једног нападача, који би одговарао нашим стандардима и жељама, међутим, у последњих месец дана смо сведоци фудбалског ватромета нашег Марка Миловановића. Искочио је у први план, а омладинска школа је приоритет нашег функционисања. Само ако у њој нема одговарајућег решења, идемо ка томе да доведемо странца. Зато смо посао стопирали.“

Интервјуе у целини можете послушати на званичном јутјуб каналу :

Одабир писма

Музеј ФК Партизан 360°

СЦ Телеоптик 360°

НАЈВЕЋИ УСПЕСИ И ТРОФЕЈИ

ШАМПИОН

27

ПУТА

ПОБЕДНИК КУПА

16

ПУТА

ВИЦЕШАМПИОН ЕВРОПЕ

1966.

ГОДИНЕ

СРЕДЊЕЕВРОПСКИ КУП

1978.

ГОДИНЕ