После победе у Крушевцу над екипом Напретка у 1/4 финалу Купа Србија резултатом 0:4 (0:2), црно-бели су се пласирали у полуфинале такмичења, головима Закарића 31′, Пантића 45+2′, Валијентеа 66′ и Рикарда 72′. Одмах после утакмице за званичан сајт Партизана говоре актери голова.

После два неуспеха која смо имали у претходним колима ово је била утакмица која је била одлучујућа  за нас. Знајући важност Купа изашли смо на терен да покажемо, не само ко смо, већ колико желимо да победимо, што  се и десило, јер смо се у полуфинале пласирали убедљивим резултатом од 0:4.

Уписао си гол из слободног ударца са 18 метара, искоса лево и погодио саме рашље.

Веома важан гол за мене, будући да је прошло три месеца откако сам почео утакмицу као стартер. Дошао је прво гол, потом асистенција на крају и надам се да смо навијачима приредили ужитак у Крушевцу. Мислим да је ово данас права слика како сваки играч Партизана треба да игра и преузме свој део посла  на терену, а као последица тога стиже и резултат који је видљив − рекао је Данило Пантић

Гол си  прославио у стилу великог Роналда?

То је поштовање према Роналду, који је показао у уторак вече да је немогуће могуће кад се довољно жели и уједно својим примером додатно мотивисао нас који се бавимо спортом. Рекао сам свом цимеру Дејану Георгијевићу, да ако будем постигао гол у Куп утакмици, да ћу прославити у његовом стилу као одраз поштовања, што сам и урадио.


Марк Валијенте:

Мислим да смо се добро припремили за ову утакмицу, јер смо сви били свесни њене важности, као и то да се игра на испадање, а не за бодове. Веома је важна била и за нас у менталном смислу после два пораза која смо имали, где смо практично ни из чега расули бодове и веома је било важно да се вратимо у динамику са почетка пролећног дела сезоне.

Уписао си свој први гол у црно-белом дресу?

Заиста сам пресрећан, посебно што мислим да и ми дефанзивци можемо да помогнемо нападачима и на овај начин током утакмице.

Откада си у Партизану, сарађивао си са Мирославом Ђукићем, потом Зораном Мирковићем и сад Жарком Лазетићем?

Искрено, био сам изненађен Батиним одласком, јер мислим, не само ја већ и читав тим, да је одличан и тренер и човек са којим смо се сви  слагали. Ипак, одлука је његова, ми смо ту да је испоштујемо, а такве ствари се дешавају у фудбалу…

Да ли си ти лично осећао притисак сваке врсте пред утакмицу (медија, одласка тренера…)?

Ја лично нисам осећао притисак пре утакмице, јер сам професионалац и знао сам да ћемо ми на сваку ситуацију дати управо одговор на терену, што смо и показали.

 

Биљана Обрадовић

НАЈВЕЋИ УСПЕСИ И ТРОФЕЈИ

ШАМПИОН

27

ПУТА

ПОБЕДНИК КУПА

16

ПУТА

ВИЦЕШАМПИОН ЕВРОПЕ

1966.

ГОДИНЕ

СРЕДЊЕЕВРОПСКИ КУП

1978.

ГОДИНЕ