Млади штопер Партизана, Михајло Илић, у утакмици 18.кола Моцарт бет СЛС први пут је играо сениорску утакмицу као стартер, међу првих једанаест у тиму Гордана Петрића. Како се он осећао у дуелима са нападачима противничког тима, али и у задњој линији са искусним Вујачићем и Саничанином, млади Илке, како га саиграчи зову, говори за сајт клуба.

„Кроз рад са првим тимом полако сам се уклапао и схватио обавезе на главној сцени, које се прилично разликују од наступа у омладинском саставу. Одговорност је огромна, а деби од старта у Бачкој Тополи је за мене био веома важан. Нисам имао страх већ огроман мотив да се покажем, да се борим у дресу Партизана са циљем да заједно дођемо до успеха!

Јурили смо минус и најважније је да смо успели да победимо. Међутим, потребно је времена да се уклопим у нови систем са три штопера. За почетак сам задовољан, а трудићу се да будем још бољи. Имам 19 година и део сам великог клуба. Тренер Петрић ми је рекао да имам пуну слободу и да се не оптерећујем шта ће бити.

Дуели са брзим играцима ТСЦ-а нису били лаки. Мени је важно да сам имао подршку саиграча. Имам сјајан однос са Фејсом, који је много тога прошао у каријери и рекао ми је да идем корак по корак. А на терену највећу подрску имао сам од колега из задње линије поред којих сам се осећао сигурно.
Пред нама је много обавеза, а ја верујем у нове заједничке успехе!“

Одабир писма

Музеј ФК Партизан 360°

СЦ Телеоптик 360°

НАЈВЕЋИ УСПЕСИ И ТРОФЕЈИ

ШАМПИОН

27

ПУТА

ПОБЕДНИК КУПА

16

ПУТА

ВИЦЕШАМПИОН ЕВРОПЕ

1966.

ГОДИНЕ

СРЕДЊЕЕВРОПСКИ КУП

1978.

ГОДИНЕ