Момак који је из екипе ИМТ-а дошао у Партизан почетком фебруара, постао је последњих месеци миљеник публике. Млади Никола Терзић користи на терену сваку шансу коју му укаже тренер Александар Станојевић и свом тиму обезбеђује сигурност у игри, баш као на утакмици 14. кола Linglong СЛС са екипом ТСЦ-а на којој је постигао два поготка.
Иако је домаћи тим повео већ у деветом минуту игре, црно- бели су одличном игром преокренули ток меча у своју корист.

,,Наравно да је рано примљен гол био шок за нас. Мало смо лошије ушли у утакмицу, примили гол, али после тог примљеног гола смо се тргли и брзо преокренули резултат”, рекао је Терзић.

Добре партије које пружа од почетка сезоне крунисане су головима у првенственим мечевима, а заслуге за њих Терзић приписује и својим саиграчима:
,,Постигао сам два гола данас, укупно четири у првенству, и то сваки из прелепих акција мојих саиграча. Имамо наш стил игре, стално смо опасни, улазимо у доста шанси и дајемо голове, што је најбитније. Добро сам се осећао данас, а шеф Станојевић је честитао целој екипи. Освојили смо јако битна три бода и треба да наставимо у оваквом ритму!”

Иако ужива поверење стручног штаба које се огледа у већој минутажи, он сматра да се не треба зауставити на тренутном нивоу:
,,Увек има места за напредак, поготово код нас младих играча. Сваки тренинг нам је битан да упијамо оно што нам причају тренери и саиграчи. Тако нам је све лакше, боље смо постављени на терену, боље одлуке доносимо, наравно да увек има места за напредак”.

Нова три бода које је Партизан однео на овом гостовању неопходна су екипи како би остали позиционирани на врху табеле и задржали континуитет победа у домаћем првенству.
,,Свака утакмица нам је важна! Играли смо против јако добре екипе, организоване, са доста искусних играча, на новом стадиону и у лепом амбијенту. Ово је јако важна победа! На првом смо месту на табели, у сваку утакмицу улазимо као да је најважнија. Надамо се да ћемо задржати ту прву позицију до краја првенства!”, истиче Терзић и додаје:
,,Већ у четвртак играмо на нашем стадиону против екипе Металца. Спремамо се за четвртак, увек идемо на победу, а надамо се да ће тако и бити!”

Одабир писма

Музеј ФК Партизан 360°

СЦ Телеоптик 360°

НАЈВЕЋИ УСПЕСИ И ТРОФЕЈИ

ШАМПИОН

27

ПУТА

ПОБЕДНИК КУПА

16

ПУТА

ВИЦЕШАМПИОН ЕВРОПЕ

1966.

ГОДИНЕ

СРЕДЊЕЕВРОПСКИ КУП

1978.

ГОДИНЕ