Фудбалери Партизана огиграли су прву контролну утакмицу против шампиона Словеније, екипе НК Мура, која је завршена резултатом 2:2.
У протоколу нису били Владимир Стојковић, Лазар Марковић, Маки Бањак и Рајко Брежанчић.
После завршеног меча, шеф стручног штаба ФК Партизан је изјавио:
,,Нисмо квалитетно одговорили на њихову агресију. Они су били снажнији, бржи, јачи у сваком дуелу. Били смо тотално безопасни, нисмо имали проток лопте, они су имали шутеве са дистанце. У друго полувреме смо ушли боље, пар млађих играча су унели свежину и било је доста боље. Могу бити задовољан тим делом утакмице. Баждар је одиграо данас изузетно добро, Ђорђевић је такође био изузетно сигуран. То су момци од 17-18 година. Задовољан сам и Јовићем. Припремни је период, варираћемо у форми. Они су у овом тренутку одиграли већ 3 утакмице, они сад у овом моменту темпирају форму, изашли су из најјачег ритма и полако спуштају, а ми тек треба да улазимо у најјачи ритам. Сачекаћемо сутра анализу и указаћемо на грешке’’.
Осврнуо се и на одушевљење публике Јовићевом игром и поготком који је постигао из волеја: ,,Он воли и на тренинзима из волеја да проба. Он је дете које ужива у фудбалу и ја то не желим да му одузмем. Баждар је исто сјајан таленат, доста је показао данас. То су млади момци, треба их пустити мало да уживају, али морају да се такмиче’’.
Бољој игри у другом делу допринео је и Натхо, нарочито асистенцијом код другог гола.
,,Натхо има то што има, има асистенције, даје мирноћу игри, наставак игре, брзо види решења, брзо одиграва, убрзава нам игру. То је нешто што нам је фалило у првом полувремену, нисмо имали решења. Они су свежији и бржи, али ми смо споро играли, спор проток лопте без брзих решења’’.
Кратко се осврнуо и на текући прелазни рок: ,,Очекујемо Рикарда, а што се тиче другог нападача дуго смо преговарали, ја мислим да морамо тражити друго решење. Ми смо били сигурно јер смо толико преговарали и пратили га, али то је прелазни рок, изненађујуће за све нас. Окрећемо се даље, има ту неких интересантних играча’’
Утиске је сумирао и двоструки стрелац Немања Јовић:
,,Прво полувреме нисмо одиграли баш како знамо, у другом смо променили екипу и мислим да смо одиграли добро. Постигао сам два гола, драго ми је због тога. Мислим да су имали само једну шансу, да смо их блокирали. Жиле ми је центрирао, ухватио сам тај сјајан волеј и постигао гол, па ми је после Натхо одиграо пас, примио сам десном и шутнуо левом у гол’’.
Иако је пре самих припрема имао и обавезе са репрезентацијом, не дозвољава да га умор спутава.
,,Имао сам мало времена за одмор. Јако напорно овде тренирамо, време је мало топлије, али за Партизан се увек мора максимално играти. Мура је сјајна екипа, играју тактички, дефанзивни су. Није нам био приоритет резултат, битно је да смо добро истрчали’’, закључује Јовић

Одабир писма

Музеј ФК Партизан 360°

СЦ Телеоптик 360°

НАЈВЕЋИ УСПЕСИ И ТРОФЕЈИ

ШАМПИОН

27

ПУТА

ПОБЕДНИК КУПА

16

ПУТА

ВИЦЕШАМПИОН ЕВРОПЕ

1966.

ГОДИНЕ

СРЕДЊЕЕВРОПСКИ КУП

1978.

ГОДИНЕ