У петак, 25. фебруара 2022. године, жребом у Ниону је одлучено да ће противник ФК Партизан у 1/8 финала УЕФА такмичења Лиге Конференција бити ФК Фејнорд Ротердам.

Прве импресије износи спортски директор ФК Партизан г. Ивица Илиев.
„Фејнорд је великан, у врху холандског и признат у европском фудбалу. Велику битку бије са Ајаксом и ПСВ-ом за титулу. Извукли смо једног од најтежих протвника, можда на папиру изгледа као фаворит, међутим, верујем да наша екипа може са свима да се такмичи. Увек сам оптимиста и то не хазардерски, већ што су момци показали да су најбољи кад је најтеже”, казао је Илиев.

Квинси Мениг је дошао из Твентеа и већ се сусретао са наредним европским ривалом црно-белих, те је Илиев истакао да ће његове сугестије сигурно бити важне.
„Знајући ко нам је тренер сигуран сам да је одмах после жреба Александар Станојевић почео да анализира резултате и игре Фeјнорда. Наравно да ће Квинси Мениг допринети саветима и предлозима, мада је то више питање за струку. Не сумањам да ће Станојевић спремити екипу и за тај ниво фудбала. Идемо јако, па шта нам Бог да“.

Још увек се нису слегли утисци од синоћњег меча са екипом Спарте из Прага, а атмосфера на стадиону је према речима г. Ивице Илиева допринела томе да се дође до позитивног резултата.
„Био је спектакл на нашем стадиону, навијачи су нас носили, највећим делом због њихове невероватне енергије екипа је онако изгледала. Прво полувреме је било једно од наших најбољих последњих година. Овај ритам дуго није виђен у српском фудбалу, првенство је интересантно, а успеси у Европи су за понос свих нас“

С обзиром на то да Партизан очекује у недељу 166. вечити дерби, спортски директор се осврнуо и на тај меч.
„Ово је Партизан за који сам играо у Станојевићевом првом мандату. Делујемо агресивно и снажно. Тако ће бити и у недељу“, закључио је Илиев.

Одабир писма

Музеј ФК Партизан 360°

СЦ Телеоптик 360°

НАЈВЕЋИ УСПЕСИ И ТРОФЕЈИ

ШАМПИОН

27

ПУТА

ПОБЕДНИК КУПА

16

ПУТА

ВИЦЕШАМПИОН ЕВРОПЕ

1966.

ГОДИНЕ

СРЕДЊЕЕВРОПСКИ КУП

1978.

ГОДИНЕ