Приликом отварања клуба навијача и пријатеља Фудбалског клуба Партизан у Милићима је почетком ове године договорен читав низ заједничких акција, који су почели да се примењују у пракси. Црно-бели из дана у дан у овом делу Републике Српске добијају нове активне чланове којима се додељују чланске карте, малишани из ове општине су редовни учесници „Дечије трибине“ у Хумској, а сарадња је постигнута и на пољу едукације деце и стручног кадра.
У ту сврху, двојица тренера из Омладинске школе Партизана су радили са малишанима из Милића, преносила им знање и визију који су академију нашег клуба сврстали међу најбољом у Европи.
Овог јуна у Републици Српској су били тренер кадета Никола Јованић и Срђан Остојић задужен са рад са голманима, који су у периоду од 02. до 05. јуна одржали серију изузетно посећених тренинга, што је само почетак успешне сарадње која ће заживети у наредном периоду.
Част нам је и задовољство што смо имали прилику да дођемо у Милиће и заинтересованим малишанима и њиховим тренерима покажемо како изгледа недељни микро-циклус тренинга у Партизану. Наш клуб је увек у потрази за новим талентованим дечацима и надамо се да ће неко од ових младих фудбалера бити део Партизанове породице – поручио је Никола Јованић.
Отворени тренинзи су били одржани на стадиону у „ФК Милићи“ у Супач Пољу, а дошли су као плод договора и сарадње између директора Омладинске школе Партизана, Вање Радиновића, начелника општине Милићи, Марка Савића и председника Клуба навијача и пријатеља црно-белих у овом граду, Драгише Мишића.
Још једном је, баш као и почетком године, разматрана могућност организације кампа ФК Партизан у Милићима, а неколико малишана из ове општине ће бити учесници на овогодишњем кампу који ће се од 26. јуна до 02. јула одржати на Златибору и за који има још слободних места.
Изузетна сарадња коју имамо са Партизаном неће се завршити само на овим тренинзима, већ ће бити настављена и продубљена одласком селекција нашег клуба у Београд. Уз то, наша је велика жеља да се у Милићима одржи камп црно-белих, што би осим у спортском погледу, донело бенефите и нашем туристичко-угоститељском сектору – рекао је начелник општине Милићи, Марко Савић.
Пракса одласка тренера из Омладинске школе Партизана у градове широм Србије и региона није нова, будући да су почетком године стручњаци из наше школе по неколико дана боравили у Кладову, док су тренери из Вишеграда били гости у Београду, а планирано је да се таква сарадња оствари и са клубовима из других градова.

Одабир писма

Музеј ФК Партизан 360°

СЦ Телеоптик 360°

НАЈВЕЋИ УСПЕСИ И ТРОФЕЈИ

ШАМПИОН

27

ПУТА

ПОБЕДНИК КУПА

16

ПУТА

ВИЦЕШАМПИОН ЕВРОПЕ

1966.

ГОДИНЕ

СРЕДЊЕЕВРОПСКИ КУП

1978.

ГОДИНЕ