Управни одбор ФК Партизан има част и особито задовољство да спортској јавности Србије саопшти да је од данас стадион Партизана и правоснажно остао у својини ЈСД Партизан.

Пресудом Апелационог суда у Београду преиначена је пресуда Вишег суда у Београду од 7. септембра 2017. године и одбијени као неосновани сви тужбени захтеви тужиоца.

Након вишегодишњег сложеног и правнички изузетно захтевног судског спора, који је започет тужбом против ЈСД Партизан тадашњег министра војног Драгана Шутановца и носилаца бивше власти, заједничким преданим и самопрегорним радом нашег Правног тима, Управе ФК Партизан и Управе ЈСД Партизан, извојевана је велика историјска правна победа.

Управа ФК Партизан је, као један од својих основних циљева, 24. октобра 2016. године на Ванредној изборној скупштини ФК Партизан, прокламовала тријумф у овом сложеном правном поступку и повратак угрожене својине над стадионом.

Борећи се да, како је то одавно успостављено, буде правде па макар пропао свет, знајући да су закон и правда на нашој страни, сигурни да они пређашњи у својим нечасним намерама нису могли угрозити правну државу, успели смо да поколењима иза нас оставимо у аманет својину над свим објектима који су, Уговором о преносу права коришћења на напокретностима у друштвеној својини без накнаде, 19. априла 1990. године пренети на ЈСД Партизан.

Управни одбор ФК Партизан изражава посебну захвалност за разумевање и подршку овим нашим свеукупним настојањима актуелним репрезентима државне власти, чији је допринос овом историјском моменту, немерљив.

НАЈВЕЋИ УСПЕСИ И ТРОФЕЈИ

ШАМПИОН

27

ПУТА

ПОБЕДНИК КУПА

16

ПУТА

ВИЦЕШАМПИОН ЕВРОПЕ

1966.

ГОДИНЕ

СРЕДЊЕЕВРОПСКИ КУП

1978.

ГОДИНЕ