Дресови са фудбалског дербија између Црвене звезде и Партизана биће дати на продају, а прикупљена средства ће бити донирана у хуманитарне сврхе.

Пролећни првенствени дерби, између фудбалских клубова Црвена звезда и Партизан, 164. по реду, у оквиру Linglong Tire Супер лиге биће одржан у среду 07. априла 2021. године.
На иницијативу Београдског маратона и уз подршку управа и фудбалера Црвене звезде и Партизана, као и Заједнице фудбалских клубова Суперлиге, овогодишња највећа утакмица српског фудбала „вечити“ дерби – осим уобичајеног великог спортског значаја, имаће и свој хуманитарни карактер.
Овогодишњи 34. Београдски маратон биће одржан 16.05.2021.г. под слоганом „Без баријера“ као знак подршке и солидарности са особама са инвалидитетом. Жеља нам је да укажемо на проблеме са којима се свакодневно суочавају особе са инвалидитетом, као и да створимо услове за конкретна решења истих – ради уклањања менталних и физичких баријера како би се особе са инвалидитетом што ефикасније укључиле у редовне токове живота.
У периоду од одржаног дербија до одржавања 34. Београдског маратона организоваће се продаја дресова фудбалера Црвене звезде и Партизана у којима ће играти утакмицу – ради прикупљања средстава за унапређење услова за бављење спортом и рекреацијом особа са инвалидитетом – превасходно младих и деце.
О конкретним циљевима и начину продаје дресова јавност ће ускоро бити обавештена, као и о постигнутим резултатима по завршетку целе акције.
Партнери у реализацији целог пројекта су и Спортски савез особа са инвалидитетом Београда и Српски филантропски форум.
У предходном периоду, фудбалски клубови Партизан и Црвена звезда и Београдски маратон сарађивали су на сличан начин када су , прво, по одржаном 116. дербију, у априлу 2001., године у оквиру кампање „Трчим за децу“ продајом дресова са дербија, као и мајца са 14. Београдског маратона, прикупљена значајна средства која су том приликом искоришћена за реконструкцију и изградњу домова за бригу о деци без родитељског старања у Кулини и Стамници.
Други пут, после одржаног 126. дербија у априлу 2006. године, продајом дресова прикупљена су средства за спровођење кампање „Школа без насиља“, коју је у Србији реализовао УНИЦЕФ, а у којој је активно учествовао и Београдски маратон кроз организацију Дечијег маратона и 19. Београдског маратона.

Одабир писма

Музеј ФК Партизан 360°

СЦ Телеоптик 360°

НАЈВЕЋИ УСПЕСИ И ТРОФЕЈИ

ШАМПИОН

27

ПУТА

ПОБЕДНИК КУПА

16

ПУТА

ВИЦЕШАМПИОН ЕВРОПЕ

1966.

ГОДИНЕ

СРЕДЊЕЕВРОПСКИ КУП

1978.

ГОДИНЕ