Марк Валијенте ново појачање на месту штопера одиграо је своју прву званичну утакмицу у црно-белом дресу током 1. кола квалификација за Лигу Европе. Марк, који је поникао у чувеној Барселониној школи Ла Масија и сарађивао са шефом стручног штаба г. Мирославом Ђукићем у шпанском Валадоиду износи своје утиске о животу у Београду и Партизану.

Најважније од свега је да је мој деби прошао на најбољи начин, а то је победом у првој утакмицу квалификација за Лигу Европе. Колико год резултат одавао утисак да је утакмица била лака, морам рећи да нас је противник прописно намучио. Резултат од 0:3 значи много, јер можемо растерећеније да играмо у четвртак пред нашом публиком. Сигуран сам да ћемо показати и све оно кроз шта смо прошли током припрема у Словенији, где су сви играчи вредно радили и где сада треба да то покажемо на терену.

Током слободних дана си већ обишао неке знаменитости Београда попут Калемегдана, одакле си објавио и слику.

Веома ми се допао призор две реке, споменик Победник и све што сам том приликом чуо о том историјском месту и људима. Људи су срдачни, насмејани и заиста ми се допада све што сам за то кратко време успео да видим.

Твоја породица се из Барселоне сели за Београд?

— Моја породица је овде већ неколико дана, али ће се дефинитивно вратити крајем августа, јер сада имамо густ распоред утакмица и путовања. Тако смо одлучил,и јер је супруга трудна и треба да се породи у новембру, док већ имамо сина од пет година.

Шеф Ђукић те је гурнуо у ватру са жељом да се што брже адаптираш. Како се сада осећаш?

Много боље него првих дана у Словенији, када ми је заиста било напорно. Сада сам ту, радим са тимом стално и спреман сам да дам сто посто себе.

Биљана Обрадовић

НАЈВЕЋИ УСПЕСИ И ТРОФЕЈИ

ШАМПИОН

27

ПУТА

ПОБЕДНИК КУПА

16

ПУТА

ВИЦЕШАМПИОН ЕВРОПЕ

1966.

ГОДИНЕ

СРЕДЊЕЕВРОПСКИ КУП

1978.

ГОДИНЕ