Saša Zdjelar, pouzdani vezista „Parnog valjka“, pričao je o novim-starim saigračima, pojačanjima, poukama iz prethodne i ciljevima koji su pred crno-belim timom u novoj sezoni .
„Nova sezona, nova dokazivanja. U prošloj sezoni smo imali veliki niz pobeda i to moramo da nastavimo u ovoj sezoni, da idemo utakmicu po utakmicu. Ciljevi su uvek najviši kad si u Partizanu. Daćemo sve od sebe da vratimo trofeje u našu kuću“, rekao je Zdjelar.
Smatra da tim u trenutnom sastavu ima prednosti u odnosu na onaj od prethodne sezone:
„Sigurno da smo jači, jer je ekipa duže tu, duže smo zajedno i dobili smo tri dobra pojačanja. Sa Rikardom dobijamo nešto novo, iako ga vrlo dobro znamo od prošlog puta. Došao je Dača koji je bio već sa nama, a stigao je i Saničanin. Jako dobri igrači koji će nam, sigurno, dosta doneti“.
Ističe da je neophodno od samog starta biti maksimalno oprezan:
„U prošloj sezoni, u prvih deset utakmica, smo napravili to što smo napravili, to nas je koštalo borbe za titulu. U ovu sezonu ulazimo obazrivi, iz utakmice u utakmicu, pobedu po pobedu. Sigurno da nije lako kad moraš da pobeđuješ svaku utakmicu.“
Jedan od igrača koji je pojačao Partizan tokom prelaznog roka je Danilo Pantić, za koga Zdjelar kaže da se vidi napredak u njegovoj igri:
„Dosta je iskusniji, stariji, ima mnogo više utakmica u nogama. Igrao je celu prošlu sezonu, sigurno da je mnogo napredovao i da će ekipi doneti mnogo. Još jedna prednost je što je već bio ovde, zna kako Partizan funkcioniše.“
Osvrnuo se i na napredak u igri mladog Nemanje Jovića:
„Sigurno jedan od najtalentovanije dece u našem klubu, momak koji će tek pokazati koliko vredi. Sam poziv za reprezentaciju ga je podigao, videlo se na pripremama da je igrao dobro.”
Svom saigraču i cimeru, Lazaru Markoviću, želi da se što pre vrati u svoju prepoznatljivu formu. Iako kaže da je igrao fenomenalno prošle sezone, smatra da će od naredne Marković biti još bolji.
Novitet koji najviše raduje publiku, ali i same igrače, je mogućnost prisustva gledalaca na utakmicama od početka nove sezone.
„Bilo je dosta teško. Biće lepše kad se navijači vrate i biće nam lakše da igramo utakmice. U nekim trenucima je delovalo kao da igramo prijateljske utakmice, bez navijača smo stalno čuli sami sebe. ”

Odabir pisma

Muzej FK Partizan 360°

SC Teleoptik 360°

NAJVEĆI USPESI I TROFEJI

ŠAMPION

27

PUTA

POBEDNIK KUPA

16

PUTA

VICEŠAMPION EVROPE

1966.

GODINE

SREDNJEEVROPSKI KUP

1978.

GODINE