Саша Здјелар, поуздани везиста „Парног ваљка“, причао је о новим-старим саиграчима, појачањима, поукама из претходне и циљевима који су пред црно-белим тимом у новој сезони .
„Нова сезона, нова доказивања. У прошлој сезони смо имали велики низ победа и то морамо да наставимо у овој сезони, да идемо утакмицу по утакмицу. Циљеви су увек највиши кад си у Партизану. Даћемо све од себе да вратимо трофеје у нашу кућу“, рекао је Здјелар.
Сматра да тим у тренутном саставу има предности у односу на онај од претходне сезоне:
„Сигурно да смо јачи, јер је екипа дуже ту, дуже смо заједно и добили смо три добра појачања. Са Рикардом добијамо нешто ново, иако га врло добро знамо од прошлог пута. Дошао је Дача који је био већ са нама, а стигао је и Саничанин. Јако добри играчи који ће нам, сигурно, доста донети“.
Истиче да је неопходно од самог старта бити максимално опрезан:
„У прошлој сезони, у првих десет утакмица, смо направили то што смо направили, то нас је коштало борбе за титулу. У ову сезону улазимо обазриви, из утакмице у утакмицу, победу по победу. Сигурно да није лако кад мораш да побеђујеш сваку утакмицу.“
Један од играча који је појачао Партизан током прелазног рока је Данило Пантић, за кога Здјелар каже да се види напредак у његовој игри:
„Доста је искуснији, старији, има много више утакмица у ногама. Играо је целу прошлу сезону, сигурно да је много напредовао и да ће екипи донети много. Још једна предност је што је већ био овде, зна како Партизан функционише.“
Осврнуо се и на напредак у игри младог Немање Јовића:
„Сигурно један од најталентованије деце у нашем клубу, момак који ће тек показати колико вреди. Сам позив за репрезентацију га је подигао, видело се на припремама да је играо добро.”
Свом саиграчу и цимеру, Лазару Марковићу, жели да се што пре врати у своју препознатљиву форму. Иако каже да је играо феноменално прошле сезоне, сматра да ће од наредне Марковић бити још бољи.
Новитет који највише радује публику, али и саме играче, је могућност присуства гледалаца на утакмицама од почетка нове сезоне.
„Било је доста тешко. Биће лепше кад се навијачи врате и биће нам лакше да играмо утакмице. У неким тренуцима је деловало као да играмо пријатељске утакмице, без навијача смо стално чули сами себе. ”

Одабир писма

Музеј ФК Партизан 360°

СЦ Телеоптик 360°

НАЈВЕЋИ УСПЕСИ И ТРОФЕЈИ

ШАМПИОН

27

ПУТА

ПОБЕДНИК КУПА

16

ПУТА

ВИЦЕШАМПИОН ЕВРОПЕ

1966.

ГОДИНЕ

СРЕДЊЕЕВРОПСКИ КУП

1978.

ГОДИНЕ