FK Partizan je odigrao pripremnu utakmicu protiv ekipe Krakovije koja je završena rezultatom 3:0.
Pogotke su postigli Urošević (35’) , Pantić (45’) i Ostojić u 59. minutu.

,,Zadovoljan sam. Danas smo rekli pred utakmicu samo da preživimo ovo što se tiče povreda. Stvarno smo napeti svi, dosta smo jako radili, korektno smo odirali i nadamo se da neće biti neke posledice. Od sutra spuštamo intenzitet treninga, završili smo sa ovim jakim intenzitetom. Polako se spremamo za sledeću utakmicu i, naravno, prvenstvo, kao i Evropu”, izjavio je šef stručnog štaba Aleksandar Stanojević.

Osvrnuo se na partiju Danila Pantića kome je ovo već druga pripremna utakmica na kojoj se upisuje na listu strelaca: ,,Danas je bio dobar, što je najvažnije, ulazio je u situacije, imao je još 2-3 kretnje gde nije dobio loptu. Nije slučajno što se to desilo”.
Rikardo Gomeš dobio je takođe priliku da zaigra na meču uz ograničenu minutažu. ,,Plan je bio da igra 30 minuta. Zadovoljni smo, imamo težinu u napadu, samo još da se sa njim upoznaju. I Natho treba sa njim da se upozna, Markec… Nije to lako”.

Pored ofanzivnih igrača, zapažene su bile partije koje su pružili Ostojić i Urošević. ,,Urošević je bio odličan, samo je imao situaciju u prvom poluvrmenu kada je trebalo da odigra loptu Rikardu brže, ali je hteo sam da završi. Ostojić je konstantan, on nam daje stabilnost. Saničanin je takođe bio dobar, kao i cela odbrana”, rekao je Stanojević.

Dao je komentar i na pregovore koje klub vodi sa potencijalnim pojačanjima, konkretno na poziciji napadača: ,,Mi smo sa Rikardom završili najveći deo posla, hoćemo još jednog bočnog i centralnog da bismo imali više opcija. Treba nam još jedan stranac, ali ne možemo nekoga da dovodimo na silu”.

Partizan je u poslednje tri godine igrao tri puta sa ekipom Krakovije, uvek u pripremnom periodu, a utakmice su bile ‘tvrde’ (1:0, 0:1, 1:1).
U junu 2018. ekipa Miroslava Đukića je pobedila golom Armina Đerleka, a od današnjih prvotimaca na teren su izlazili Popović, Urošević, Zdjelar, Pantić, Suma i Rikardo.
Sedam meseci kasnije, na klupi je bio Zoran Mirković, a na terenu i Ostojić, Urošević, Šćekić i Smiljanić.
Prethodni meč je iz januara 2020, ekipa Save Miloševića igrala je sa Poljacima 1:1, gol je postigao Tošić.
Na terenu su bili Stojković, Stevanović, Ostojić, Urošević, Brežančić, Lutovac, Smiljanić, Zdjelar, Šćekić, Natho, Marković i Suma.

Odabir pisma

Muzej FK Partizan 360°

SC Teleoptik 360°

NAJVEĆI USPESI I TROFEJI

ŠAMPION

27

PUTA

POBEDNIK KUPA

16

PUTA

VICEŠAMPION EVROPE

1966.

GODINE

SREDNJEEVROPSKI KUP

1978.

GODINE