Kao trećem strancu u istoriji FK Partizan koji je odigrao u crno-belom dresu sto i više utakmica, danas je u svečanoj sali SC Partizan-Teleoptik generalni direktor FK Partizan, g. Miloš Vazura, u prisustvu g. Ivice Ilieva i šefa stručnog štaba, uručio specijalno priznanje Sejdubi Sumi, uramljen dres sa potpisima saigrača sa prezimenom i brojem 100, simbolom odigranih utakmica.
Pored Sejdube Sume, sto i više utakmica za FK Partizan odigrali su Lamin Dijara 151 i Almami Moreira 132 utakmice.
„Ponosan sam na ovaj broj utakmica iz više razloga. Prvo što sam tek treći stranac po broju utakmica tokom cele istorije kluba, a potom što su i moji saigrači, takođe velika fudbalska imena, ponikli u ovoj školi, takođe upisali više od sto utakmica. To govori i o mom kontinuitetu za ovih nekoliko godina u crno-belom dresu. Partizan je od kada sam došao za mene bio veliki izazov. Tu sam proveo lepe i nekad manje lepe trenutke. One manje lepe svi zaboravljamo, a golovi, pobede i slavlja se pamte. Zato mi je drago što sam na ovaj način zaokružio ovih četiri-pet godina koliko sam ovde. Idemo dalje ka novim ciljevima!“
”Kao omiljenu utakmicu izdvajam gostovanje Mančestar Junajtedu. Mogli smo da pobedimo u Beogradu, ali kada izađete na Old Traford prođe vas jeza i shvatite na kom je to nivou i gde se Vi u tom trenutku nalazite!”

Generalni direktor g. Miloš Vazura se nadovezao i dodao:
„Suma od prvog dana ima naše veliko poverenje koje je i opravdao svojim igrama na terenu. Nije mu bilo nekada lako da ponese i podnese veliki pritisak koji klub nosi sa sobom. Ali se na kraju izborio!
Velika je stvar kada se vaše ime upiše u veliku istoriju kluba kao što je Partizan, gde su samo dva stranca dostigla taj broj utakmica.
Iz tog razloga smo želeli da mu danas posebno uručimo priznanje, dres Kluba 100 i na taj način se, u ime svih nas, još jednom zahvalimo na svemu što je uradio.“

FOTO GALERIJA: MIROSLAV TODOROVIĆ


 

Odabir pisma

Muzej FK Partizan 360°

SC Teleoptik 360°

NAJVEĆI USPESI I TROFEJI

ŠAMPION

27

PUTA

POBEDNIK KUPA

16

PUTA

VICEŠAMPION EVROPE

1966.

GODINE

SREDNJEEVROPSKI KUP

1978.

GODINE