Као трећем странцу у историји ФК Партизан који је одиграо у црно-белом дресу сто и више утакмица, данас је у свечаној сали СЦ Партизан-Телеоптик генерални директор ФК Партизан, г. Милош Вазура, у присуству г. Ивице Илиева и шефа стручног штаба, уручио специјално признање Сејдуби Суми, урамљен дрес са потписима саиграча са презименом и бројем 100, симболом одиграних утакмица.
Поред Сејдубе Суме, сто и више утакмица за ФК Партизан одиграли су Ламин Дијара 151 и Алмами Мореира 132 утакмице.
„Поносан сам на овај број утакмица из више разлога. Прво што сам тек трећи странац по броју утакмица током целе историје клуба, а потом што су и моји саиграчи, такође велика фудбалска имена, поникли у овој школи, такође уписали више од сто утакмица. То говори и о мом континуитету за ових неколико година у црно-белом дресу. Партизан је од када сам дошао за мене био велики изазов. Ту сам провео лепе и некад мање лепе тренутке. Оне мање лепе сви заборављамо, а голови, победе и славља се памте. Зато ми је драго што сам на овај начин заокружио ових четири-пет година колико сам овде. Идемо даље ка новим циљевима!“
”Као омиљену утакмицу издвајам гостовање Манчестар Јунајтеду. Могли смо да победимо у Београду, али када изађете на Олд Трафорд прође вас језа и схватите на ком је то нивоу и где се Ви у том тренутку налазите!”

Генерални директор г. Милош Вазура се надовезао и додао:
„Сума од првог дана има наше велико поверење које је и оправдао својим играма на терену. Није му било некада лако да понесе и поднесе велики притисак који клуб носи са собом. Али се на крају изборио!
Велика је ствар када се ваше име упише у велику историју клуба као што је Партизан, где су само два странца достигла тај број утакмица.
Из тог разлога смо желели да му данас посебно уручимо признање, дрес Клуба 100 и на тај начин се, у име свих нас, још једном захвалимо на свему што је урадио.“

ФОТО ГАЛЕРИЈА: МИРОСЛАВ ТОДОРОВИЋ


 

Одабир писма

Музеј ФК Партизан 360°

СЦ Телеоптик 360°

НАЈВЕЋИ УСПЕСИ И ТРОФЕЈИ

ШАМПИОН

27

ПУТА

ПОБЕДНИК КУПА

16

ПУТА

ВИЦЕШАМПИОН ЕВРОПЕ

1966.

ГОДИНЕ

СРЕДЊЕЕВРОПСКИ КУП

1978.

ГОДИНЕ