Партизан наставио низ, а голове Марко Јанковић. После прелепог гола за 3:0 у 1/8 финала Купа Србије Јанковић је обрадовао играче и публику са два узастопна гола (9′ и 37′) и у 2.утакмици другог дела СЛС коју су црно-бели одиграли у Ивањици и забележили коначан резултат од 0:2. Хладно време и лош терен нису били препрека за Парни ваљак.

− Драго ми је да сам наставио низ, надам се да може и у четвртак − кроз осмех каже Јанковић. Најважније је да ми добијамо, а ко је стрелац мање је важно.

Мирно и без тензије црно-бели су повели, а и привели утакмицу крају?

− Одавно нисмо мирније одиграли и паметније, управо онако како смо прижељкивали. Терен је био лош и разлог више за славље је што нисмо утрошили толико снаге, јер смо дошли до два гола реалативно рано.

Шта је разлог оваквом приступу игре, паметном и мирном, како кажеш? Шта се променило?

− Једноставно некад екипа игра боље, некад лошије, а у суштини је све исто, осцилације су нормалне. Прошле године смо имали 40 утакмица у низу без пораза и то је свима било нормално, а заправо то није нормално! Навикли смо публику на то, а тешко је држати тај ритам, посебно кад играте на три фронта са толиким бројем утакмица.

Карте за Jанг Боjс су већ у продаји?

− Прво позивам све да се сутра прикључе акцији добровољног давања крви и тако помогну онима којима је потребна крв, а уједно помогнемо и Институту за трансфузију крви Србије, јер су залихе неопходне свуда и стално. Све друге позивам да дођу у четвртак, купе карте и бодре нас ! Имамо неколико дана да се спремимо, надамо се пуном стадиону и подршци, а потом да заједно прославимо победу. Потребно је да имамо прави приступ утакмици, а не видим разлог да буде другачије − каже Марко Јанковић.

Биљана Обрадовић

НАЈВЕЋИ УСПЕСИ И ТРОФЕЈИ

ШАМПИОН

27

ПУТА

ПОБЕДНИК КУПА

16

ПУТА

ВИЦЕШАМПИОН ЕВРОПЕ

1966.

ГОДИНЕ

СРЕДЊЕЕВРОПСКИ КУП

1978.

ГОДИНЕ