Пролећно отварање сезоне за црно-беле у Бачкој Планци протекло је и више него успешно, по некима и преко очекивања обзиром на тонове који су преовлађивали у јавности након припрема у Турској. Један од најзапаженијих у премијери био је и Зоран Тошић у сасвим новој улози на терену:

Битно је било да започнемо други део сезоне победом. Отворили смо је на време, и олакшали сами себи да имамо мирнију утакмицу. Без примљеног гола уз 3 постигнута, то је баш леп почетак.

У новој улози на овом мечу и одмах асистенција за гол који је отворио серију?

Асистирао сам, али случајно, но битно је да смо постигли погодак. После дужег времена сам почео утакмицу и то ми је најбитније од свега. Још сам далеко од правог ритма и знам да могу много боље. Осећам се доста добро и сигуран сам да ће моја форма да се подиже из утакмице у утакмицу, јер су ми оне недостајале у последње време. Мислим да могу да помогнем екипи и да ћемо бити све бољи и бољи. Што се тиче нове улоге, сваки играч има своју функцију у тиму, тако и ја. Мојим опоравком од повреде и повратком у једанаесторицу, шеф има опцију више, и зна шта може да очекује од мене када сам потпуно спреман. Зато верујем да ми треба још неколико утакмица да бих се подигао на ниво који жели клуб, а и ја сам.

Ова победа вам може донети додатно самопоуздање пред полусезону која је испред вас?

− Драго ми је што смо одиграли утакмицу баш онако како смо желели. Фали нам тај континуитет да заређамо победе и да вратимо поштовање према Партизану односно да се противници поново плаше када играју против нас. Морамо да наставимо да ређамо победе, поготово што је дерби близу и да бисмо у што бољем расположењу дочекали ту утакмицу. Желимо да се приближимо ривалу и нема боље шансе од дербија. То нам је шанса да се укључимо у трку.

Биљана Обрадовић

НАЈВЕЋИ УСПЕСИ И ТРОФЕЈИ

ШАМПИОН

27

ПУТА

ПОБЕДНИК КУПА

16

ПУТА

ВИЦЕШАМПИОН ЕВРОПЕ

1966.

ГОДИНЕ

СРЕДЊЕЕВРОПСКИ КУП

1978.

ГОДИНЕ