Партизан је 1986. године освојио титулу која је изазвала највећу буру у историји фудбала некадашње Југославије, а у претпоследњем колу црно-бели су гостовали Динаму у Загребу.
Домаћин није могао до врха табеле, али су Загрепчани одиграли максимално мотивисано, а кикс екипе коју је водио Ненад Бјековић чекао се у комшилуку јер је Црвена звезда имала исти број бодова.
Партизан је на Максимиру одиграо храбро и повео голом Варге у 28. минуту. Све до последњих 20 минута резултат се није мењао, да би судија Абдулаху Динаму досудио у 73. и 75. минуту два једанаестерца, довољно за преокрет и вођство од 2:1.
Ипак, црно-бели су показали морал и квалитет достојан највећих екипа, уз подршку неколико хиљада својих навијача који су стигли у Загреб.
Варга је још једном био стрелац у 79. минуту, а двојица играча са клупе, тада деветнаестогодишњаци, Горан Богдановић и Милинко Пантић, успели су да пробију одбрану домаћина за гол у 80. минуту и коначних 3:2 за Партизан.
Сјајан меч у Загребу одиграли су Фахрудин Омеровић, Миодраг Бајовић, Слободан Ројевић, Владимир Вермезовић, Бајро Жупић, Љубомир Радановић, Милош Ђелмаш, Звонко Живковић (од 75. Милинко Пантић), Звонко Варга, Горан Стевановић (од 26. Горан Богдановић) и Адмир Смајић.

Одабир писма

Музеј ФК Партизан 360°

СЦ Телеоптик 360°

НАЈВЕЋИ УСПЕСИ И ТРОФЕЈИ

ШАМПИОН

27

ПУТА

ПОБЕДНИК КУПА

16

ПУТА

ВИЦЕШАМПИОН ЕВРОПЕ

1966.

ГОДИНЕ

СРЕДЊЕЕВРОПСКИ КУП

1978.

ГОДИНЕ