Головима  Марковића у 50. минуту игре и Закарића у 89.  црно-бели су издејствовали победу у 1/8 финала Купа Србија победивши екипу Земуна резултатом 0:2. Своје прве утиске износи млади штопер Партизана Светозар Марковић.

Веома тешка утакмица, али управо онаква какву смо очекивали од екипе Земуна. У првом полувремену смо имали шансе, лопта је била углавном у нашем поседу, али у завршници нисмо били мирни и нисмо успели да искористимо шансе. У другом полувремену смо наставили у истом  ритму  до постигнутог гола, да бисмо смо се потом повукли, што нисмо требали да урадимо. Када се саберу утисци можемо бити задовољни, јер смо победили и наставили такмичење у Купу Србије.

Гол си  постигао после сјајне акције Пантића и Јанковића из прекида?

Уигравали смо доста акција на тренинзима, али мој гол није био уигран. Дача и Маре су лепо одиграли, Маре савршено центрирао на петерац, а ја сам се нашао на правом месту у право време.

Већ у суботу нас чека 13. коло СЛС и утакмица против екипе Напретка.

Низ утакмица који долазе у наредних десетак дана је веома тежак. Ту је и ванредно коло у среду. Напредак је веома незгодан и очекује нас озбиљна борба на нашем терену. Сада се спремамо за суботу и већ смо свим мислима у томе.

Горан Закарић:

Прво полувреме је било доста чврсто са обе стране. Имали смо неколико полушанси, али нисмо успели да постигнемо гол. У другом полувремену смо кренули доста агресивније, постигли гол после десетак минута игре што нам је олакшао даљи ток утакмице. Имао је и Земун својих шанси, али на срећу нису дали гол. Пред сам крај утакмице постигли смо и други  гол и решили питање победника што нам је било од изузетне важности, јер су овакве утакмице пуне изненађења, али ми то нисмо дозволили.

Земун се показао као незгодан противник, али најважније је да смо прошли даље у четвртфинале − закључује Закарић.

Биљана Обрадовић 

НАЈВЕЋИ УСПЕСИ И ТРОФЕЈИ

ШАМПИОН

27

ПУТА

ПОБЕДНИК КУПА

16

ПУТА

ВИЦЕШАМПИОН ЕВРОПЕ

1966.

ГОДИНЕ

СРЕДЊЕЕВРОПСКИ КУП

1978.

ГОДИНЕ