Серију од четири гола у 1/4 финалној утакмици Купа Србије за крајњи резултат од 0:4 ( 0:2) отворио је Горан Закарић сјајном асистенцијом Немање Николића у 31′ игре. Дванаест сати по завршетку меча, пред јутарњи тренинг првог тима, Горан Закарић износи утиске.

Очекивала нас је тешка  утакмица из много разлога. Имали смо два везана пораза пре Купа, а уз то смо знали  да нас чека тежак  терен и једноставно нисмо имали права на кикс. Крајњи резултат не показује да је било тешко, али ми знамо каква је ситуација била пре  утакмице и какав смо осећали притисак. Ово је била важна победа, јер смо ушли  у полуфинале Купа, али са циљем да стигнемо до финала и завршимо све како планирамо. Имамо следећу  утакмицу већ у суботу против екипе Спартака и од данас се спремамо за њу како бисмо дошли до победе и три бода. Играмо код куће и сигуран сам, да ако будемо прави као данас, што смо показали  да неће бити проблема. Жао нам је свима због одласка шефа Мирковића, али то је једноставно тако у овом спорту. Желимо му пуно среће и успеха у наредним клубовима и једног дана опет да се врати  у свој Партизан.

О репрезентацији БИХ

Што  се тиче  репрезентације, окупљање је у понедељак. Очекују нас две утакмице квалификација и ја верујем да можемо остварити победе и са 6 бодова ући у ове квалификације. Прва утакмицама је са Јерменијом, где је веома важно да победимо, а потом за 3 дана следи окршај са Грчком где ће сигурно бити теже.

О голу у 1/4 финалу Купа Србије.

Да, Николић је асистирао, али то је заслуга целе  екипе. Није било лако после  свих догађаја, али показали смо карактер и остварили победу  и пласман у полуфинале. Николић се добро снашао, окренуо 3 играча и несебично гурнуо лопту према мени − каже Николић.

 

Биљана Обрадовић

НАЈВЕЋИ УСПЕСИ И ТРОФЕЈИ

ШАМПИОН

27

ПУТА

ПОБЕДНИК КУПА

16

ПУТА

ВИЦЕШАМПИОН ЕВРОПЕ

1966.

ГОДИНЕ

СРЕДЊЕЕВРОПСКИ КУП

1978.

ГОДИНЕ