Данило Пантић један је од изданака Партизанове омладинске школе који је по повратку у црно-белу породицу својим добрим играма и пожртвованашћу доказао зашто је важио за једног од највећих талената своје генерације и како су само добре игре препорука за место у тиму. По почетку нове пролећне сезоне Данило Пантић говори о повратку у Партизан.

Веома сам задовољан са ових првих шест месеци након повратка у Партизан. Од самог старта сам знао да је мој повратак у клуб прави потез и зато се надам да ће наредних шест месеци бити још бољи. Остварили смо велики успех и заиста сам задовољан. У Партизану се осећам срећним, испуњеним и задовољним.

Кажу да си веома сазрео за ово кратко време, што се види и на терену и ван њега. Шта је на то утицало?

Партизан живи од продаје играча, те је стога природно да млади играчи рано добијају шансу у првом тиму, иако можда нису спремни за такав корак. Сигурно је да сам искуснији и зрелији, јер сам провео две тешке године у иностранству, које су на срећу иза мене. Имао сам много тешких тренутака који су учинили своје.

Да ли је истина да радиш на себи уз помоћ ментал коуча?

Не, то није истина, сам сам свој ментал коуч.

Шеф Ђукић ти је дао поверење на европским утакмицама које си ти оправдао.

Истина је, добио сам шансу у најважнијој утакмици године за Партизан и надам се да сам оправдао поверење. Та утакмица је круна лепе полусезоне.

Почеле су припреме, напорно се ради?

Јесте, напорно је, много се ради физика која је неопходна. Ноге су уморне, али је све то нормално − каже Данило Пантић.

Биљана Обрадовић

НАЈВЕЋИ УСПЕСИ И ТРОФЕЈИ

ШАМПИОН

27

ПУТА

ПОБЕДНИК КУПА

16

ПУТА

ВИЦЕШАМПИОН ЕВРОПЕ

1966.

ГОДИНЕ

СРЕДЊЕЕВРОПСКИ КУП

1978.

ГОДИНЕ