У 8. колу СЛС црно-бели су уписали нова три бода победом у Новом Сада над екипом Пролетера за коначан резултат 0:1 (0:1), где се у листу стрелаца уписао нападач Рикардо Гомеш у тринaестом минуту игре.

О утакмици и екипи за Партизанов сајт говори Горан Закарић.

− Пролетер се показао као једна чврста и организована екипа која је могла да нам приреди непријатно изненађење својим шансама за гол. Ипак, успели смо да поведемо на почетку утакмице и сачувамо предност, што је било веома важно, јер су имали много шанси међу којима су погодили две пречке и изнудили пенал који је одбранио Стојковић. Покушавали смо да им се приближимо голу, али једноставно нисмо успели у томе. Указала нам се прилика да се одвојимо након што је Николић одиграо на Пантића, али је голман Пролетера сјајно одреаговао.

Као да се осећа и умор репрезентативаца?

− Осећа се умор што се могло и видети на терену, али ми смо спортисти и професионалци и морамо бити свесни тога. Мислим да смо сви свесни каква је била утакмица и какви смо били на терену, али је важно да смо узели три бода. Већ у среду нас очекује утакмица са Радом и томе се окрећемо колико данас.

Приход од продаје улазница за ванредно коло СЛС ФК Партизан – ФК Рад која се игра у среду 19.09.2018. године у 17 часова на стадиону Партизана, а који је првобитно био намењен за лечење Душана Тодоровића, црно-бели ће уплатити хуманитарном фонуду Подржи живот за лечење деце Србије.

Биљана Обрадовић.

НАЈВЕЋИ УСПЕСИ И ТРОФЕЈИ

ШАМПИОН

27

ПУТА

ПОБЕДНИК КУПА

16

ПУТА

ВИЦЕШАМПИОН ЕВРОПЕ

1966.

ГОДИНЕ

СРЕДЊЕЕВРОПСКИ КУП

1978.

ГОДИНЕ