Sa njim u ekipi, svaki trener Partizana, a od njegovog dolaska u klub 2018. godine bilo ih je četvorica, uvek je mogao da ima sigurnost na sredini terena. Događalo se, nije da nije, da ponekad odigra lošu utakmicu, ali sve te mane tokom meča bi pokrivao velikom srčanošću i ogromnom borbenošću, zbog čega su mu isti ti treneri bezrezervno verovali.
Zbog toga je Saša Zdjelar igrač sanajviše odigranih minuta u crno-belom dresu ove sezone.
Gledano kroz brojku nastupa, ispred njega su, sa po dva nastupa više, Bibras Natho, Aleksandar Šćekić i Takuma Asano, ali po vremenu provedenom na terenu on je nenadmašan. Računajući svih 38 odigranih mečeva minule sezone na sva tri fronta, Zdjelar je u dresu našeg kluba ukupno proveo 3.094 minuta i tokom svakog od njih je dres Partizana natopio znojem.
– Imao sam tokom sezone problema sa zdravljem, odnosno bio sam inficiran virusom Kovid-19 i mesec dana sam bio van terena. Da toga nije bilo možda čak i oborio lični rekord iz prošle godine, kad sam nastupao 44 puta – počinje priču Zdjelar, ali ne pristaje na naš predlog da rangira koje su po njegovom mišljenju najbolje utakmice koje je odigrao:
– Ne volim tako da posmatram fudbal. Događalo mi se, recimo, da odigram stvarno dobru utakmicu, a Partizan izgubi ili obrnuto. A u sportu je najvažniji rezultat i zbog toga nikada ne mogu da budem 100 odsto zadovoljan ukoliko tim nije pobedio. Jedino što mogu da kažem je da se na svakom treningu trudim da unapredim sebe, da na svakoj utakmici budem bolji nego na onoj prethodnoj i očigledno da su treneri prepoznali taj moj odnos.

Taj period odsustva sa terena za Sašu je bio jedan od najgorih u karijeri, budući da nije navikao da odmara.
– Nisam imao neki teži oblik virusa, ali sam morao da mirujem, a to je ono što ne mogu da podnesem. Nikada to nisam voleo. Aktivan sam, volim da treniram ili da radim nešto, a tih mesec dana nisam mogao i to mi je najviše smetalo. Ležao sam 20 dana i zaista ne znam kako sam izdržao taj period.

Svestan je zlatni “orlić” da tek završena sezona kod navijača teško može dobiti prelaznu ocenu, ali podseća na neke okolnosti koje se olako zaboravljaju.
– Sezona bez trofeja nije nešto što može da zadovolji Partizan kao veliki klub i zbog toga, naravno, daniko ne može da nude zadovoljan. Ipak, mislim da smo u datim okolnostima izvukli maksimum koji smo mogli. Napravili smo veliku seriju pobeda, ali nismo smanjili zaostatak za Crvenom zvezdom, koja je, valjda, jedini klub na planeti bez porazaove sezone. Ali, ne želim da pričam o njima. Mi uvek gledamo samo nas i trudimo se dabudemo što bolji. Imali smo mogućnost da osvojimo kup, bili jako blizu, ali na kraju nismo uspeli. Međutim, ne treba zaboraviti da smo igrali bez Sume i Asana, a sa njima u ekipi to je već druga priča.
Kroz sumiranje završene sezone Zdjelar je još jednom naglasio koliko njemu i njegovim saigračima nedostaju navijači na tribinama i njihova podrška u važnim mečevima.
– Da li bi sezona bila drugačija da je navijača bilo na tribinama to niko ne može da zna, ali je činjenica da nam svima nedostaju. Iskren da budem, malo sam i zaboravio kako izgleda igrati pred publikom. A fudbal se zapravo i igra zbog njih. A, setite se samo onih mečeva protiv Mančester junajteda u Ligi Evrope kad su tribine bile pune i kad smo zbog toga svi igrali još bolje. Nadam se i verujem da će sledeće sezone situacija biti drugačija i da će se publika vratiti na stadione – kaže Zdjelar koji je odmah nakon odigranih finala kupa otišao na zasluženi odmor:
– Sezona je bila duga i potreban mi je odmor. Otišao sam u Grčku, gde imam mnogo prijatelja i želim da provedem kvalitetno vreme sa njima. Mada, ne bih imao ništa protiv ni da sam otišao negde pored Dunava i da pecam ceo dan. I to mi jako prija i opušta me.

Odabir pisma

Muzej FK Partizan 360°

SC Teleoptik 360°

NAJVEĆI USPESI I TROFEJI

ŠAMPION

27

PUTA

POBEDNIK KUPA

16

PUTA

VICEŠAMPION EVROPE

1966.

GODINE

SREDNJEEVROPSKI KUP

1978.

GODINE