Прилику да се нађе у стартној постави црно- белих у мечу против Дунајске Стреде добио је и Александар Лутовац, који је одиграо свих 90 минута. Упркос бољем резултату у овом мечу, у односу на први из Београда када је Партизан славио 1:0, истиче да реванш није одигран на највишем могућем нивоу:
,,Две потпуно другачије утакмице у Београду и овде. Добро је што и кад нисмо на највишем нивоу добијамо утакмице, превазилазимо препреке у ходу. Када се погледа друга утакмица, најбитније је да смо победили и прошли даље. Ми нисмо потценили противника, једноставно имамо доста утакмица у јако кратком периоду, дође до тога да се одигра слабо полувреме или слаба утакмица. Најбитније је да побеђујемо и кад играмо добро и кад играмо лоше, поготово у европским такмичењима’’.
Један од хероја утакмице, поред Пантића и Рикарда који су заслужни за два гола, јесте и голман Поповић, са којим већ годинама дели собу на СЦ Партизан- Телеоптик, а његова одбрана казненог ударца важан је фактор у овој победи.
,,Сигурно да би отишла у другом правцу утакмица. Свака му част, увек је ту за нас и одрадио је посао како треба’’, истиче Лутовац.
У 3. колу квалификација за Лигу конфренција Партизан се састаје са екипом Сочија. Први меч је на програму 5. августа, а реванш ће се играти 12. августа у Београду. Пре тога, црно- бели у оквиру Линг Лонг СЛС играју меч против Вождовца 1. августа од 21х.
,,Прво треба да се концентришемо на Вождовац. Јако битна утакмица у којој морамо да победимо, тек онда треба да се усредсредимо на Сочи. Неће бити лако, то је јако добра екипа, Руси су увек незгодни. Мислим да имамо квалитет и ако будемо на нашем нивоу, можемо да остваримо добра резултат’’, рекао је Лутовац.
Захваљујући добром припремном периоду који је иза њих, згуснут распоред утакмица и добра ротација играча у тиму неће им представљати препреку.
,,Одрадили смо добре припреме и спремили смо се за ово. Знали смо да ћемо имати велики број утакмица у малом периоду. Морамо да победимо у свакој утакмици, свака нам много значи, и Вождовац и Сочи’’, поручио је.

Одабир писма

Музеј ФК Партизан 360°

СЦ Телеоптик 360°

НАЈВЕЋИ УСПЕСИ И ТРОФЕЈИ

ШАМПИОН

27

ПУТА

ПОБЕДНИК КУПА

16

ПУТА

ВИЦЕШАМПИОН ЕВРОПЕ

1966.

ГОДИНЕ

СРЕДЊЕЕВРОПСКИ КУП

1978.

ГОДИНЕ