Partizan u početnom kolu, 1/16 finala takmičenja u Kupu Srbije 2021/22 nije imao nikakvih problema – u Humskoj je pre nešto više od mesec dana (13.10.2021.) rezultatom 3:0 savladan trećeligaš Trajal iz Kruševca, član Srpske lige grupa „Istok“.

Sutra (petak) će se u prostorijama FSS na beogradskim Terazijama, sa početkom u 13.00 časova, obaviti žreb za osminu finala, a mi na ovom mestu prezentujemo sve detalje u vezi sa učesnicima tog žreba, oslanjajući se na validne propozicije takmičenja:

Ukupno 16 učesnika žreba biće razdvojeni u dva „šešira“ – 8 klubova će biti nosioci, a preostalih 8 ekipa će se naći među nepovlašćenim ekipama u žrebu.

NOSIOCI:Partizan, Crvena zvezda, Vojvodina, Napredak, TSC, Radnik, Metalac, Novi Pazar

NEPOVLAŠĆENI SUPERLIGAŠI: Radnički (Niš), Kolubara
NEPOVLAŠĆENI PRVOLIGAŠI: Javor Matis, Rad, Bačka, Loznica
NEPOVLAŠĆENI SRPSKOLIGAŠI: Radnički (Novi Beograd), Dubočica

Partizan će za rivala dobiti jednog od 8 nepovlašćenih klubova.

Propozicije takmičenja predviđaju da ekipe počev od trećeg ranga ligaškog takmičenja (Srpska liga) pa naniže moraju biti domaćini u ovoj fazi kup takmičenja, ali to važi samo za ekipe koje su se u prošloj sezoni (2020/21) nalazile u takvom rangu. Taj kriterijum ispunjava jedino Radnički iz Novog Beograda (pošto je Dubočica prošle sezone bila prvoligaš), pa će on u osmini finala, nakon što je u prethodnoj rundi napravio veliko iznenađenje i eliminisao Voždovac, svakako biti domaćin i u 1/8 finala,što znači da bi on ugostio i Partizan ukoliko bi žreb odredio takav jedan par.

Partizanu „ne gine“ gostovanje u 1/8 finala kupa ni ukoliko mu žreb za rivala dodeli Kolubaru, Rad ili Dubočicu.Reč je o klubovima koji su, za razliku od Partizana koji je bio domaćin, u 1/16 finala igrali (i pobedili) u gostima, pa propozicije predviđaju njihovu prednost domaćeg terena u eventualnom susretu sa našim crno-belima.

Preostala četiri potencijalna rivala našeg kluba (Radnički Niš, Javor Matis, Bačka i Loznica) su u 1/16 finala takođe bili domaćini kao i mi, tako da bi prilikom našeg eventualnog uparivanja sa nekim od njih dodatni žreb morao da odredi ko je domaćin tog meča osmine finala nacionalnog kupa.

Utakmice 1/8 finala Kupa Srbije 2021/22 se igraju u sredu 01.12.2021, dakle nakon utakmica koje Partizan bude odigrao protiv Vojvodine (21.11.), Flore u Estoniji (25.11.) i protiv Voždovca (28.11.).

Vlada Ćujić

Odabir pisma

Muzej FK Partizan 360°

SC Teleoptik 360°

NAJVEĆI USPESI I TROFEJI

ŠAMPION

27

PUTA

POBEDNIK KUPA

16

PUTA

VICEŠAMPION EVROPE

1966.

GODINE

SREDNJEEVROPSKI KUP

1978.

GODINE