Партизан у почетном колу, 1/16 финала такмичења у Купу Србије 2021/22 није имао никаквих проблема – у Хумској је пре нешто више од месец дана (13.10.2021.) резултатом 3:0 савладан трећелигаш Трајал из Крушевца, члан Српске лиге група „Исток“.

Сутра (петак) ће се у просторијама ФСС на београдским Теразијама, са почетком у 13.00 часова, обавити жреб за осмину финала, а ми на овом месту презентујемо све детаље у вези са учесницима тог жреба, ослањајући се на валидне пропозиције такмичења:

Укупно 16 учесника жреба биће раздвојени у два „шешира“ – 8 клубова ће бити носиоци, а преосталих 8 екипа ће се наћи међу неповлашћеним екипама у жребу.

НОСИОЦИ:Партизан, Црвена звезда, Војводина, Напредак, ТСЦ, Радник, Металац, Нови Пазар

НЕПОВЛАШЋЕНИ СУПЕРЛИГАШИ: Раднички (Ниш), Колубара
НЕПОВЛАШЋЕНИ ПРВОЛИГАШИ: Јавор Матис, Рад, Бачка, Лозница
НЕПОВЛАШЋЕНИ СРПСКОЛИГАШИ: Раднички (Нови Београд), Дубочица

Партизан ће за ривала добити једног од 8 неповлашћених клубова.

Пропозиције такмичења предвиђају да екипе почев од трећег ранга лигашког такмичења (Српска лига) па наниже морају бити домаћини у овој фази куп такмичења, али то важи само за екипе које су се у прошлој сезони (2020/21) налазиле у таквом рангу. Тај критеријум испуњава једино Раднички из Новог Београда (пошто је Дубочица прошле сезоне била прволигаш), па ће он у осмини финала, након што је у претходној рунди направио велико изненађење и елиминисао Вождовац, свакако бити домаћин и у 1/8 финала,што значи да би он угостио и Партизан уколико би жреб одредио такав један пар.

Партизану „не гине“ гостовање у 1/8 финала купа ни уколико му жреб за ривала додели Колубару, Рад или Дубочицу.Реч је о клубовима који су, за разлику од Партизана који је био домаћин, у 1/16 финала играли (и победили) у гостима, па пропозиције предвиђају њихову предност домаћег терена у евентуалном сусрету са нашим црно-белима.

Преостала четири потенцијална ривала нашег клуба (Раднички Ниш, Јавор Матис, Бачка и Лозница) су у 1/16 финала такође били домаћини као и ми, тако да би приликом нашег евентуалног упаривања са неким од њих додатни жреб морао да одреди ко је домаћин тог меча осмине финала националног купа.

Утакмице 1/8 финала Купа Србије 2021/22 се играју у среду 01.12.2021, дакле након утакмица које Партизан буде одиграо против Војводине (21.11.), Флоре у Естонији (25.11.) и против Вождовца (28.11.).

Влада Ћујић

Одабир писма

Музеј ФК Партизан 360°

СЦ Телеоптик 360°

НАЈВЕЋИ УСПЕСИ И ТРОФЕЈИ

ШАМПИОН

27

ПУТА

ПОБЕДНИК КУПА

16

ПУТА

ВИЦЕШАМПИОН ЕВРОПЕ

1966.

ГОДИНЕ

СРЕДЊЕЕВРОПСКИ КУП

1978.

ГОДИНЕ