Ветерани Фудбалског клуба Партизан, на челу са Гораном Каденићем и капитеном Дарком Тешовићем, имала је ту част да наступи на свечаном отварање „27. Божићног турнир у малом фудбалу – Вишеград”, у прелепој „Спортској дворани Вишеград” пред око 500 гледалаца.

Екипи се придружио и наш некадашњи првотимац, Игор Јоксимовић коме није било тешко да из свог родног Требиња дође на дружење са својим некадашњим саиграчима.

Свечано отварање су присуством увеличали градоначелник града Вишеграда Младен Ђуревић, који је након прелепог културно-уметничког програма свечано дао знак за почетак турнира који траје до 5.јануара 2023.године.

Наша екипа у саставу Антић, Јоксимовић, Каденић, Маринковић, Милачић, Миловановић, Радојичић, Ристовски, Савић Тешовић и Жуњић одиграла је меч за инфаркт против екипе ФК Дрина ХЕ у којем је након изгубљеног првог полувремена изузетним ангажовањем Дарка Тешовића и Александра Ристовског успела да преокрене резултат и у последњој секунди постигла гол за победу од 4:3.

Стрелци за ФК Партизан су били Тешовић (2 гола), Жуњић и Радојичић, а домаћи тим су чинили Фуртула, Кечина, Милошевић, Томић, Павловић, Шијаковић, Миловић, М. Видаковић, Мољевић, И. Видаковић, Мирковић, Тешевић, И. Марковић и Стикић, као и стрелци М. Марковић, Богдановић и Васић.

Сам боравак наших ветерана у изузетно свечаној атмосфери обележио је и сусрет у просторијама општине Вишеграда, организован од стране градоначелника и његових сарадника, и том приликом су размењени пригодни поклони поводом ове свечане манифестације.

Туристичка организација града Вишеграда нам је омогућила изузетно детаљно разгледање Андрићграда и историјских артефаката који овај град трајно поставише на мапу светске баштине.

У склопу боравка наше делегације, члан комисије за клубове пријатеља и навијача ФК Партизан, Маја Крстајић је обавила прелиминарне разговоре око организовања фудбалског кампа у Вишеграду, оснивања клуба пријатеља и навијача ФК Партизан, поделе нових чланских карата, организовања доласка деце на „Дечију трибину”, као и о другим могућим облицима сарадње између ФК Партизан и Спортског савеза града Вишеграда.

Организатор турнира и домаћин нашег боравка Јадранко Јањић у Вишеграду је на крају нашег боравка организовао свечану вечеру и том приликом је од Горана Каденића, а испред ФК Партизан директору ЗП „Хидроелектране на Дрини” а.д. Вишеград, Недељку Перишићу уручио дрес са његовим презименом.

Одабир писма

Музеј ФК Партизан 360°

СЦ Телеоптик 360°

НАЈВЕЋИ УСПЕСИ И ТРОФЕЈИ

ШАМПИОН

27

ПУТА

ПОБЕДНИК КУПА

16

ПУТА

ВИЦЕШАМПИОН ЕВРОПЕ

1966.

ГОДИНЕ

СРЕДЊЕЕВРОПСКИ КУП

1978.

ГОДИНЕ