Došao je i taj dan. Pričalo se, šuškalo, govorkalo, ali dok potpis nije definitivno stavljen na papir i nisu obavljeni svi lekarski pregledi, niko nije želeo da definitivno prizna da nas napušta jedan od nas! Momak bez dlake na jeziku, vođa na terenu, drug, prijatelj, golman reprezentacije Srbije, koji je prvi put za Partizan branio od 2010. do 2014. godine, a potom od 2017. do danas-Vladimir Stojković.
Za crno-bele odigrao je 285 utakmica, osvojio tri titule šampiona Srbije i tri Kupa Srbije. Za reprezentaciju Srbije je branio na 84 utakmice.
Posle jutarnjeg treninga, u restoranu SC Partizan-Teleoptik upriličen je koktel za medije tokom kojeg se prisutnima obratio šef stručnog štaba Aleksandar Stanojević: “Ti si prvo legenda srpskog fudbala, sve vreme koje smo sarađivali. Uh! Hvala ti na svemu, bio si pravi kapiten, vodio si nas, pomagao, bio uz nas u lepim i teškim trenucima, ali najveći pečat bio je posle Vojvodine, kad su ti saigrači pevali: „Stojke, Grobare“. Hvala ti na svemu, Grobare naš”. Na kraju je kratku poruku poslao trener golmana Nemanja Jovšić.
“Išao je retko u školu, ali kad je dolazio bio je odličan đak. Odličan golman, vrhunski čovek i veliki partizanovac”. . Dres sa potpisima igrača, Stojkoviću je uručio Ivica Kralj, a loptu, kao i tortu sa simbolično prikazanim zelenim terenom i golmanskom rukavicom, saigrači Lazar Marković, Milan Smiljanić i Saša Zdjelar. Stojković na kraju nije mogao da sakrije suze.”Ovaj osećaj će mi zameniti što u prethodne četiri godine nismo osvojili titulu. Ovaj osećaj ne može da se kupi i ravan je osvajanju titule. Vežbao sam da ne zaplačem, ali nije bilo moguće. Imao sam toliko tužnih trenutaka u životu, od smrti roditelja, naučio da ne padam pred Božijim odlukama, ali sad nisam izdržao”
Vladimir Stojković će karijeru nastaviti u klubu Al Feiha koji predvodi Vuk Rašović, nekadašnji trener crno-belih, sa pomoćnikom Ljubišom Rankovićem. Ugovor je potpisan na godinu dana.
Njegovi saigrači su za njega imali i poruke:

FOTO GALERIJA: MIROSLAV TODOROVIĆ


 

FOTO GALERIJA: SANDIĆ FOTO


 

Odabir pisma

Muzej FK Partizan 360°

SC Teleoptik 360°

NAJVEĆI USPESI I TROFEJI

ŠAMPION

27

PUTA

POBEDNIK KUPA

16

PUTA

VICEŠAMPION EVROPE

1966.

GODINE

SREDNJEEVROPSKI KUP

1978.

GODINE