Dugogodišnji čuvar mreže i kapiten Partizana Vladimir Stojković oprostio se na SC Partizan- Teleoptik od svojih saigrača i stručnog štaba. Stojković je potpisao ugovor sa Al Feihom iz Saudijske Arabije u koju odlazi krajem nedelje. Tokom svog poslednjeg dana kao deo crno- belog tima, nije mogao da sakrije suze.
,,Plašio sam se ovog momenta, morao je da dođe i on da ga preživim i preživeo sam ga na nogama. Pričalo se o ovome, bilo je još od početka juna u opticaju. Došao je dan da se stvarno to desilo. Stvarno mi je teško što je došao taj momenat, ali mislim da će ovo doneti nešto novo, novu energiju. Pomogao sam koliko sam mogao, živeo sam 365 dana godišnje za Partizan, nije bilo mesta za bilo šta drugo. Bilo je i lepih i tužnih momenata, ali pamtiće se samo lepi’’.
U crno- belom dresu odigrao je 285 utakmica, a 84 za reprezentaciju Srbije. I nakon toliko utakmica iza sebe, nastavlja sa novim izazovima i teži da bude što bolji.
,,Kada se rodite sa takvim karakterom, to ne može nikada da se ugasi. Sećam se i kada sam igrao sa bušnom loptom ispred zgrade u Loznici, sve je bilo isto. Kada si profesionalac, imaš dodatne obaveze, ali kada izađeš na teren, karakter je isti, kao i želja za pobedom. Svakim novim danom javlja se neki novi izazov. Sledeći korak mi je da pokažem da sam i dalje najbolji. Osećam se fizički besprekorno, vodim računa o preventivi, godinama se bavim preventivnim vežbama i pre i posle sezone’’, rekao je.
Oproštaj od kapitena teško je pao i šefu stručnog štaba Aleksandru Stanojeviću, sa kojim je Stojković sarađivao tokom svoja dva mandata u Partizanu, ali i u Makabiju.
,,Došao sam 2010. godine kod Saleta, ukupno preko tri godine sarađujemo. Od tad se ništa nije promenilo, i dalje je za mene najbolji trener koga sam imao u svojoj karijeri’’, izjavio je.
Nakon utakmice sa Vojvodinom, ispraćen je sa stadiona gromoglasnim aplauzom sa tribina, a ne krije koliko mu takvi gestovi navijača znače: ,,To je osećaj koji ne može da se kupi, koji ništa ne može da zameni. Kada vidim istinsko poštovanje, to je znak da sam nešto dobro uradio’’.
O svojim kolegama i budućim naslednicima na mestu čuvara mreže crno- belih ima sve najbolje da kaže:
,,Drago mi je što su momci kao što je Pop u Partizanu. Od prvog dana je bio pametan, vaspitan, učio i slušao. Bilo je lepo sarađivati sa njim i učiti ga jer je sve upijao i gledao kako bi na najbolji mogući način pomogao Partizanu kad ja nisam tu. Neca isto tako živi za Partizan. Siguran sam da bi ruku dao da pomogne Partizanu. Sećam se pre nego što sam došao 2017. gledao sam finale Kupa kad je branio, par dana pre toga sam ga i upoznao. Sa njim sam zabeležio nezaboravne momente. Siguran sam da će i on pomoći koliko god bude mogao’’.
Iznenađenje su mu priredili i njegovi dugogodišnji saigrači- Lazar Marković, Lola Smiljanić i Saša Zdjelar koji su mu izneli tortu.
,,Lola me je i doveo u Partizan, da nije bilo njega, ne znam ko bi mogao i da me okrene. Markes je došao 2010. godine, izrastao je u kapitena, ozbiljnog igrača. Zdjelar je došao u mom drugom mandatu, takođe je veliki Partizanovac. Drago mi je da su oni tu, da će neko ostati da nosi Partizan za koga sam siguran da ga istinski voli’’, poručuje Stojković.
U novom klubu sarađivaće sa trenerom Vukom Rašovićem i pomoćnikom Ljubišom Rankovićem, koji su mu već poznati.
,,Dva velika Partizanovca. Sa Vukom sam imao sreće da treniram par meseci. Uzeli smo titulu tih par kola, bili prvaci na polusezoni i rastali se. Dugujem veliku zahvalnost Vuku i njegovom pomoćniku Džinu. Siguran sam da sam u pravim rukama i da se borba nastavlja u Saudijskoj Arabiji’’, rekao je.
Za kraj, svojim saigračima i navijačima je poručio: ,,Startovali smo nezamislivo dobro, presrećan sam kako izgledamo. Mislim da su ovi momci zaslužili titulu jer su dugo u Partizanu, dugo se muče i mislim da će biti nagrađeni ove godine’’.

Prezadovoljan sam i golmanima i ostalim momcima koji su bili ovde, da ne pričam koliko poštovanja prema medicinskom bloku koji je uvek bio uz nas, prema tebi koja si se borila za nas od ujutru do uveče, bolovala sa nama svaku bolest kada nam je bilo teško. Posle redom, kuvari, konobari, treneri, svi ljudi iz kluba…

Odabir pisma

Muzej FK Partizan 360°

SC Teleoptik 360°

NAJVEĆI USPESI I TROFEJI

ŠAMPION

27

PUTA

POBEDNIK KUPA

16

PUTA

VICEŠAMPION EVROPE

1966.

GODINE

SREDNJEEVROPSKI KUP

1978.

GODINE